Se construiesc diguri, dar în al 13-lea ceas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această săptămână, Guvernul a alocat fonduri de peste 33 de milioane de lei pentru apărare împotriva inundaţiilor.

Executivul a aprobat miercuri alocarea a 33 de milioane de lei pentru îndiguirea malului Siretului, pe o distanţă de 18 kilometri, precum şi pentru înălţarea digului din comuna tulceană Grindu, pe o lungime de 5,5 kilometri,

Astfel, 25 de milioane de lei sunt destinate lucrărilor de îndiguire, pe o lungine de 18 km, a malului drept al râului Siret, pe tronsonul Şerbeşti, Siretu, Schineni, Săuceşti, Holt.

 Diferenţa de opt milioane de lei va fi utilizată petru înălţarea, pe o lungime de 5,5 km, a "digului contur" din localitatea Grindu, judeţul Tulcea.

Alocarea sumei de 33 milioane lei din Fondul pentru Mediu s-a realizat prin suplimentarea fondurilor pentru "Programul de lucrări destinate prevenirii, înlăturării şi diminuării efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase la lucrările de gospodărire a apelor, aferente obiectivelor din domeniul public al statului" ca urmare a rectificării bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu, aprobată tot miercuri de Executiv, precizează comunicatul.

Conform site-ului Ministerului Mediului, aceşti bani reprezintă fonduri europene nerambursabile. Decizia a fost luată de Executiv în urma inundaţiilor din ultimele săptămâni, care au afectat în special judeţele din nord-estul ţării.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite