Se caută viitorii artişti de geniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mâine şi până vineri se va desfăşura în municipiul de la Dunăre un concurs internaţional destinat descoperirii tinerelor talente din muzica de bună calitate

Întrecerea este destinată doar elevilor. În perioada 19-22 mai 2010, Centrul Cultural „Dunărea de Jos" în colaborare cu Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin", organizează cea de-a XIV-a ediţie a concursului internaţional de interpretare „Miniatura Romantică".

„Manifestarea destinată elevilor din cadrul liceelor de muzică, cuprinde următoarele secţiuni: canto clasic, pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi percuţie precum şi muzică de cameră", aşa cum ni s-a precizat de către Aurelia Bogatu-Matei, purtătorul de cuvânt de la instituţia de cultură.

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc pe data de 19 mai 2010, ora 19.00, în incinta Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin".

În acest an, la concursul internaţional de interpretare „Miniatura Romantică", s-au înscris în jur de 250 de concurenţi, din România şi Republica Moldova. Cei mai mulţi participanţi la evenimentul muzical din acest an au ales să se participe la secţiunea pian, 72 de elevi.

Preşedintele juriului este Teodor Niţă, decanul Facultăţii de Arte Galaţi.

Concursul de Interpretare „Miniatura Romantică" se va desfăşura în doua locaţii: Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin" şi Muzeul de Artă Vizuală.

Festivitatea de premiere este programată pentru data de 22 mai 2010, ora 16.00, tot în cadrul liceului gălăţean.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite