Se caută un standard pentru “lucrătorul de tineret”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 28 mai 2011, şi mâine are loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi întâlnirea consultativă în cadrul proiectului „Construcţia instituţiei «Lucrătorul de tineret» pentru integrarea tinerilor în societate". .

Organizatorii vor în aceste două zile să culeagă informaţiile necesare atât pentru validarea aplicabilităţii standardului ocupaţional propus pentru lucrătorul de tineret, cât şi pentru revizuirea acestuia.

La această consultare vor participa reprezentanţii tuturor actorilor direct interesaţi de domeniul de tineret din judeţele Galaţi, Buzău, Brăila şi Vrancea: reprezentanţi ai autorităţilor publice, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de tineret, parteneri sociali, persoane care lucrează direct cu tinerii precum şi potenţiali beneficiari ai rezultatelor proiectului.

"Rezultatul direct al acestei consultări este stabilirea principalelor competenţe, abilităţi şi aptitudini necesare în profesionalizare persoanelor din cadrul structurilor neguvernamentale de/pentru tineret si a autoritătilor publice locale, ce lucrează cu tinerii si pentru tineri, reiesite din nevoile reale existente la nivel local", spune directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Dinu Gându.

Practic se urmăreşte o mai bună implementare a politicilor publice pentru tineret la nivel local prin utilizarea unor astfel de specialişti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite