Scurt ghid de sesiune: "Copiatul reprezintă o alternativă la învăţat pentru că a face o facultate nu mai este o investiţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii investesc în astfel de aparatură pentru trişat deoarece desconsideră învăţătura şi vor doar o diplomă. Profesorii încearcă să contracareze fenomenul copiatului la examene, dar fac faţă cu greu pentru din cauza tehnologiei utilizate.

Nici n-a început bine sesiunea că e-mail-urile studenţilor au fost bombardate cu fel de fel de oferte de instrumente de copiat la examene.

Am sunat şi noi la unul dintre vânzătorii on-line şi am aflat că preţurile au scăzut considerabil faţă de anii trecuţi.

image

"Am astfel de sisteme pentru orice tip de telefon, începând de la 100 de lei. Tot ce trebuie să-mi spuneţi este exact modelul telefonului pentru a vă trimite sistemul hand-free adecvat. Trebuie să trimiteţi un avans", ne-a spus Cristi, unul dintre „vânzătorii" de sisteme de copiat la examene.

Cristi ne asigură că sănătatea utilizatorilor (care introduc dispozitivul în ureche) nu este afectată: „Singura neplăcere care ar putea apărea este ca în ureche să fie foarte multă ceară, iar casca să nu mai poată fi scoasă cu magnetul. În acest caz trebuie spălata urechea cu jeturi de apă fierbinte până dispare ceara, iar casca poate fi scoasă fără probleme".

Tot Cristi ne învaţă cum să scăpăm şi de profesorii spioni.

„Când vedeţi că un profesor foloseşte un astfel de sistem de detecţie şi se îndreaptă spre voi, închideţi pentru moment convorbirea şi nu puteţi fi depistaţi".

Doruleţ Resmeriţă este unul dintre preparatorii universitari care şi-au luat măsuri împotriva "copiatorilor" şi şi-a achiziţionat un detector de unde radio. Oricum, din păcate Resmeriţă este convins că mulţi studenţi nu au niciun interes să înveţe.

image

"Copiatul reprezintă o alternativă la învăţat pentru că a face o facultate nu mai este o investiţie. Cei mai mulţi, dau examene pentru a obţine notele necesare, nu pentru testarea competenţelor", afirmă preparatorul de la Facultatea de Industrie Alimentară.

De vină e predarea

Conducerea Ligii Studenţilor condamnă vehement folosirea sistemelor de copiat, dar spune că acestea au devenit indispensabile mai ales din cauza exagerărilor unor profesori.

"Metodele de predare sunt extrem de slabe. Mulţi studenţi nu înţeleg mare lucru. Dacă îţi place modul de predare, atunci reţii multe lucruri chiar din clasă", spune Dorin Coteţ, preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi.

În plus, mulţi studenţi cred că este mai ieftin să cumperi un sistem de copiat cu 100 de lei, decât să dai spagă 400 de lei pentru 10 examene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite