Scrisoare emoţionantă a unei foste eleve a profesoarei sinucigaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurentia Hurmuz încadrată de două foste eleve, Georgiana Tănasă (dreapta) şi Alina Istrate
Laurentia Hurmuz încadrată de două foste eleve, Georgiana Tănasă (dreapta) şi Alina Istrate

Laurenţia Goga (41 de ani) era pensionată pe caz de boală, dar până acum un an a fost profesoară la Liceul cu Program Sportiv. Ea a fost găsită decedată săptămâna trecută, cu un bilet de adio alături. Femeia deţine, de peste 21 de ani, recordul naţional la categoria junioare I, la proba de 100 de metri plat.

O fostă elevă de-a Laurenţei Humuruz, Alina Istrate, a trimis o scrisoare emoţionantă către redacţia "Adevărul".
"Numele meu este Alina Istrate, sudenta la facultate anul V in Statele Unite. As dori prin intermediul ziarului Adevărul sa adresez o mica scrisoare prin care sa descriu in cateva cuvinte antrenoarea care m-a promovat ca sportiva inca de la varsta copilariei. Astazi am primit o veste tulburatoare atat pentru mine cat si pentru toti cei care au cunoscut-o pe stimata si iubita antrenoare, Laurentia Hurmuz (Goga). Doamna Hurmuz mi-a fost antrenoare pe parcusul a 10 ani de cariera in atletism. Impreuna, am trecut prin clipe de bucurie si tristete. Am invatat ce inseamna sa ajungi pe culmile cele mai inalte ale atletismului, sa razbati in tot ceea ce-ti propui sa obtii, si sa nu uiti ca munca, mai devreme sau mai tarziu, va fi rasplatita. Dumneaei mi-a demonstrat faptul ca un antrenor va fi langa tine indiferent de succes sau esec. Am avut de invatat principii de viata de la un antrenor si sportiv de mare calibru. Fiecare persoana cu care intram in contact zi de zi are ceva de adaugat la viata noastra...acesta a fost si cazul doamnei antrenoare. As vrea ca prin aceste randuri sa-mi aduc aminte de vesela doamna Laurentia, asa cum cu totii am cunoscut-o. Sa-mi aduc aminte de cea care aducea zambetul pe buzele tuturor si stia sa puna punctul pe "i" cand era necesar. As vrea sa transmit sincere condoleante familiei si tututor celor care au cunoscut-o. Dumnezeu sa o odihneasca in pace".


Antrenoare la LPS
Primele concluzii ale anchetatorilor sunt că femeia, în vârstă de 41 de ani, s-a sinucis cu o doză mare de medicamente. De altfel, lângă corpul fără suflare a fost găsită o pungă cu medicamente şi un bilet de adio, prin care Laurenţia îşi explica gestul disperat.

Născută în martie 1970, Laurenţia Hurmuz se anunţa o mare speranţă a atletismului românesc, în probele de sprint. În iulie 1989 a reuşit performanţa ei de vârf, după ce a stabilit, la Campionatul European de Atletism de la Stara Zagora recordul naţional la categoria junioare I pentru proba de 100 de metri plat. Recordul (11 secunde 43 de sutimi,) este şi acum în vigoare, după 21 de ani!

Ulterior, însă, s-a "stins", apropiaţii descriind-o ca pe o persoană depresivă, ale cărei performanţe depindeau foarte mult de moral. A trecut la antrenorat, iar ani buni a profesat la Liceul cu Program Sportiv din Galaţi. În ultimii ani, a avut mai multe căderi soldate cu internări la psihiatrie, iar divorţul i-a accentuat şi mai mult starea depresivă. De altfel, se pare că nu este la prima tentativă de suicid, după câte relatează apropiaţii.


Corpul neînsufleţit a fost găsit chiar de către fostul soţ, cu care femeia era în relaţii apropiate în ciuda divorţului..


Ca antrenoare, Laurenţia Goga a descoperit şi format numeroşi sportivi care au ajuns campioni naţionali, printre care Corina Hâncu, Daniela Pribac sau Alina Istrate

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite