Şcolile gălăţene rămân în paza Domnului! Autorităţile se tem că infracţionalitatea ar putea creşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 76 de unităţi de învăţământ vor rămâne fără pază, după ce majoritatea poliţiştilor comunitari va fi trimisă în şomaj.Autorităţile se zbat acum să găsească soluţii şi iau în calcul încheierea de contracte cu firme private de pază

Conducerile a 76 de grădiniţe, şcoli şi licee din municipiul Galaţi vor fi nevoite să asigure pe cont propriu paza unităţilor respective, de la începutul anului şcolar viitor. Motivul: poliţiştii comunitari care aveau această misiune vor fi disponibilizaţi conform Ordonanţei 63.

Directorul Poliţiei Comunitare, Cristian Gâscă, afirmă că măsura va duce la creşterea infracţionalităţii în şcoli.

Liber la infracţiuni!

„Vom fi nevoiţi să renunţăm la asigurarea pazei în şcoli, care era  gratuită, în baza unei hotărâri de Consiliu Local. Noi aveam 110 oameni la serviciul Pază şi ordine publică în şcoli şi grădiniţe.

Erau unităţi de învăţământ în care aveam şi câte doi agenţi. Vor fi probleme mari în cazul disponibilizării acestora. Cu siguranţă că va creşte numărul de infracţiuni. Au fost multe tâlhării, bătăi între profesori şi elevi, injurii şi furturi, la care politiştii noştri au intervenit”, a declarat Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare Galaţi.

Directorul Colegiului „Dumitru Moţoc”, Anca Diculescu a rămas realmente siderată la aflarea acestei veşti.

„Nu ştiu ce o să facem! Şi eu tocmai mă gândeam să renunţ la contractul pe care îl aveam cu o firmă privată de pază, pentru care plăteam 2.800 de lei lunar”, spune Anca Diculescu.

În plus, din această toamnă, la Colegiul „Dumitru Moţoc” se va deschide un cămin de tip internat, în care vor locui mulţi tineri şi tinere din alte zone ale judeţului,riscul producerii incidentelor urmând să crească.

Efectele negative aupra siguranţei publice sunt anticipate şi de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco: „Din punctul meu de vedere, este o mare prostie să dai afară 420 de oameni care contribuie la siguranţa cetăţeanului. Va fi haos şi trebuie să găsim o soluţie”.

Inpectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă spune că va discuta în zilele următoare, atât cu conducerea Poliţiei Comunitare, cât şi cu cea a Primăriei, pentru a găsi soluţiile cele mai bune.

„Cu siguranţă va trebui să găsim contracte avatajoase cu firme de pază şi evident şi o sursă de finanţare. Pe de altă parte, Poliţia Comunitară va trebui să asigure în continuare patrulele exterioare, care să vegheze la ieşirea din şcoli”, a explicat Resmeriţă.

Vox - Vor fi probleme mari dacă vor fi concediaţi. Cu siguranţă va creşte numărul de infracţiuni. – Cristian Gâscă, director Poliţia Comunitară

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite