Şcolile din mediul rural vor avea conexiuni broadband. Vezi ce soluţie au găsit autorităţile pentru conectarea localităţilor izolate la Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, la Parcul de Soft din Galaţi
Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, la Parcul de Soft din Galaţi

Ministrul Comunicaţiilor, aflat vinerea trecută la Galaţi, susţine că programul privind conectarea la Internet a şcolilor din mediul rural se va implementa şi la Galaţi. Perioada de înregistrare online a propunerilor de proiecte este cuprinsă între 21.09-15.11.2011.

Scopul acestei operaţiuni constă în conectarea la internet a şcolilor şi a inspectoratelor şcolare judeţene prin conexiuni broadband. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 33 milioane euro.

Problema a reprezentat-o întotdeuna costurile extrem de mari pe care le presupunea introducerea fibrei optice în localităţile izolate din judeţul Galaţi, dar această situaţie s-a rezolvat prin conectarea la Internet prin folosirea telefoniei mobile, după cum ne-a declarat inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă.

Unul din scopurile proiectului este descoperirea şi şcolarizarea tinerilor talentaţi din mediul rural prin proiectele implementate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, unul dintre acestea fiind programul pe matematică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite