Şcolile sanitare produc asistenţi pentru export

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Munteanu a terminat Dreptul, dar speră la o carieră în Sănătate
Ştefan Munteanu a terminat Dreptul, dar speră la o carieră în Sănătate

În ultimii doi ani, niciunul din cei circa 150 de absolvenţii ai Şcolii Postliceale „Carol Davila"  din Focşani nu s-a angajat în România. În schimb, cei mai mulţi dintre tinerii care se înscriu la specializarea de asistenţi medicali o fac cu gândul de a-şi găsi un loc de muncă peste hotare, unde salariile depăşesc 1.500 de euro.

Cu toate că posturile din sistemul sanitar de stat sunt blocate, zeci de tineri vrânceni se înscriu anual la şcolile postliceale, obţinând atestate în specializări precum asistent medical generalist, de farmacie sau balneo - fizioterapie.

Gândul că ar putea sta cu diplomele în sertar nu îi macină, de vreme ce ţări precum Malta, Slovenia sau Marea Britanie oferă bani frumoşi specialiştilor din domeniul medical.

Ştefan Munteanu (24 ani) este unul dintre cursanţii Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila" din Focşani, licenţiat în Drept, dar fără nicio şansă de angajare.

„Am, terminat facultatea de drept în această vară, dar pentru a putea intra într-un barou trebuie să dau pe puţin 10.000 de euro. De vreme ce nu am nicio şansă să profesez în acest domeniu, am luat decizia de a mă înscrie la şcoala sanitară, specializarea asistent medical generalist. Mi-am propus ca după absolvire să plec din ţară pe o perioadă de câţiva ani", mărturiseşte tânărul focşănean.

VEZI AICI ARTICOLUL COMPLET

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite