Şcolile gălăţene, pericol public.Scaune în cap şi răfuieli cu săbii în unităţile de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În ultimele zile de şcoală din această vară, în trei dintre colegiile mari din oraş s-au confruntat cu violenţe fără precedent în învăţământul gălăţean. Cel mai mare scandal a fost la Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi”, care a fost tărâmul unei veritabile răfuieli din care nu au lipsit romii şi săbiile.

Numărul mare de acte de violenţă din şcolile gălăţene ne duc cu gândul la apariţia unui fenomen. În ultimele zile ale anului şcolar tocmai încheiat, în decurs de numai o săptămână, s-au înregistrat trei incidente destul de grave s-au petrecut culmea, în licee de prestigiu din oraş.

Primul incident s-a produs la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza, acolo unde doi elevi de-a unsprezecea l-au lovit în cap cu un scaun pe un al treilea care nu a vrut să şteargă tabla.

 „Mass-media este de vină pentru că le oferă zilnic o lume violentă, ca să nu mai vorbim de jocuri. Aşa înţeleg ei că se pot rezolva anumite probleme”, spune directorul Colegiului, Gabriel Enache.  Toţi elevii implicaţi în scandal au fost mutaţi disciplinar.

Răfuială la Pedagogic

O zi mai târziu, Colegiul Pedagogic a fost tărâmul unei alte răfuieli. Doi băieţi, unul de-a XI-a, celălalt de-a XII-a, s-au bătut în clasă chiar în văzul tuturor. Cel mai mare s-a ales cu mai multe răni, fiind trimis la cabinetul medical al liceului. După acest incident, ambii elevi au fost mutaţi disciplinar.

Citeşte amănunte în săptămânalul ADS, apărut joi, 7 iulie. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş,  la preţul unic de 1,4 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite