Şcolarii au mers pe jos pentru că microbuzele lor au cărat buletine de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni dimineaţă, 19 maşini şcolare pline cu saci cu buletine de vot erau aliniate în faţa Biroului Electoral

Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi au reclamat că microbuzele şcolare au fost folosite luni în alt scop decât cel pentru care au fost aduse. La primele ore ale dimineţii 19 microbuze şcolare erau parcate la sediul Biroului Electoral Judeţean, în vreme ce, în sate, copiii mergeau pe jos la şcoală.

„Protestăm vehement faţă de decizia de a fi folosite microbuzele şcolare pentru transportul sacilor cu voturi în ziua de 23 noiembrie, în condiţiile în care acestea ar fi trebuit să transporte elevii din mediul rural. Mai mult decât atât, în aceste microbuze puteau fi văzute persoane din învăţământ, care la acea oră ar fi trebuit să fie la serviciu ca slujitori ai catedrei", ne-a declarat preşedintele Valeriu Diculescu.

„Ne întrebăm dacă elevii care ar fi trebuit să beneficieze de serviciile acestor microbuze au mai fost în această zi la şcoală, având în vedere faptul că ei locuiesc în localităţi unde şcolile au fost desfiinţate, ei trebuind a fi transportaţi în localităţile învecinate", a adăugat acesta.
El a atras atenţia că microbuzele au fost achiziţionate din banii Ministerului Educaţiei şi sunt destinate exclusiv prestării de activităţi în folosul şcolii, orice altă hotărâre fiind în afara legii.

De vină, aglomeraţia de la BEJ

Nici conducerea Inspectoratului Şcolar nu ştia mare lucru despre acest subiect.

„Am aflat şi eu că aproape toate microbuzele şcolare au fost folosite la alegeri, dar nu suntem noi cei vinovaţi. Eu am dat ordin ca microbuzele şcolare să fie folosite în scopul pentru care au fost aduse, adică cel de transport al elevilor", spune inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu.

Surprinzător, nu primarii sunt cei vinovaţi de aceast lucru. "Directorul şcolii din Munteni a primit un telefon de la un director din Prefectură care i-a spus să pună la dispoziţie microbuzul şcolar", ne-a declarat Virgil Arghiri, primarul de la Munteni.

Cei din Prefectură se apără şi spun că atunci când au luat decizia de a folosi aceste microbuze la alegeri, nu şi-au imaginat că Biroul Electoral va întârzia atât de mult cu numărarea voturilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite