Şcoala 43 din Galaţi devine de luni un “tărâm portughez”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia pentru Managementul Artelor va lansa luni programul “Lumea în Şcoala ta” se doreşte a fi un program de educare non-formală a elevilor.

Ideea programului a plecat de la identificarea nevoii de educare a elevilor pe conceptul de cultură internaţională şi componentele acesteia.

Într-o perioadă în care se promovează diversitatea şi sensibilitatea culturală, proiectul “Lumea în Şcoala ta“ aduce aceste concepte în rândul elevilor din şcolile şi liceele gălăţene şi îi familiarizează pe aceştia cu obiceiuri, tradiţii şi culturi ale diferitelor ţări.

Proiectul a fost inițial implementat în luna ianuarie 2011 la Școala nr. 14 în Drobeta Turnu-Severin. Cu ajutorul profesorilor, toți participanții au avut șansa să experimenteze valorile, cultura și viata de zi cu zi a Portugaliei. Datorită succesului pe care l-a avut Asociaţia a decis să treacă la cea de-a doua fază și anume realizarea unui proiect pilot în Galați, proiect în care vor fi implicate zece școli. Prima şcoală din Galaţi care va intra în acest proiect este Şcoala 43 “Dan Barbilian”.

Copiii vor putea afla date generale despre Portugalia, noţiuni de bază despre limba portugheză – sunete specifice, pronunție, cuvinte uzuale, vor viziona videoclipuri despre Portugalia, vor învăţa să picteze "azulejos" şi vor participa la un concurs de pictură – "Cei 3 de F ai Portugaliei: Fatima, Fado, Fotbal".

Organizatorii au pregătit şi un campionat de fotbal între şcoli, elevii urmând să poarte tricouri ale cluburilor faimoase de fotbal: Benfica, FC Porto, Boavista și Sporting Lisabona, și vor impersona jucători celebri Portughezi. La final, unii jucătoride fotbal portughezi, care acum joacă pentru cluburi din România vor fi invitaţi să participe la meciurile de fotbal şi să înmâneze premiile.

La sfârşitul fiecărei activități participanții vor primi diferite premii atât ca echipă cât și individual.
Odată ce proiectul pilot va fi terminat, Lumea în Școala Ta va deveni proiect național.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite