Şcoala 29, în vârful “Top 10” al şcolilor din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bobocii de anul trecut de la Şcoala 29 sunt mândri de poziţia din clasamentul şcolilor
Bobocii de anul trecut de la Şcoala 29 sunt mândri de poziţia din clasamentul şcolilor

Cu rezultate foarte bune la română şi la matematică, şcoala 29 a dat elevi celor mai bune licee din Galaţi. Pe doi este Şcoala 25, o şcoală mică dar ambiţioasă, iar pe trei Şcoala 28 "Mihai Eminescu"Acest top a fost întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean având drept criteriu de bază pentru departajare numărul solicitărilor de înscrieri în clasa I, înregistrat anul trecut.

Există, şi nu de azi de ieri, concurenţă şi în materie de „valoare" a şcolilor, iar părinţii copiilor iau în calcul acest element atunci când aleg şcoala pentru viitorii lor boboci de clasa I.
Şcoala Gimnazială nr. 29 ocupă locul I în topul celor mai bune şcoli din Galaţi. Pe lângă condiţiile foarte bune şi un sistem de supraveghere modern, şcoala are învăţători şi profesori foarte buni.
"La noi, funcţionează o concurenţă internă între cadrele didactice, concurenţă care nu poate decât să nască valori, pentru că fiecare vrea să se afirme", spune directoarea şcolii, Cătălina Caragea.


Interesul părinţilor este foate mare pentru această şcoală. "Ştiu că, în acest an, se vor organiza cinci clase întâi. Am preferat să-mi aduc copilul aici chiar dacă la două dintre aceste clase nu există încă învăţători desemnaţi", spune Marian Apostu, tatăl unui viitor boboc de la Şcoala 29.


Locul secund este ocupat de Şcoala Nr. 25 - „Petru Rareş". Chiar dacă este o şcoală mică din punct de vedere al spaţiului, este la mare căutare, în special printre părinţii din alte cartiere ale oraşului.
"Avem rezultate bune la concursuile de limba română, geografie sau fizică, dar ne putem mândri şi cu o altă calitate: reuşim să recuperăm copii mai slabi şi să-i aducem până la nivelul performanţei", spune directorul adjunct Dorina Savin. Şcoala are un sistem de supraveghere perfomant care dă siguranţă atât copiilor, cât şi profesorilor.


Locul al treilea din clasament este rezervat Şcolii Mihai Eminescu, din Mazepa. "Şcoala noastră va fi şi mai solicitată după ce se vor finaliza lucrările de modernizare la clădire", spune directoarea Camelia Bucşă.


Dacă ar fi să completăm acest top până la locul 10 acesta ar fi următorul: pe locul IV s-ar clasa Şcoala 2, pe V ar fi Şcoala 7 Constantin Brâncoveanu, iar pe VI s-ar situa Şcoala 13. Ultimele patru locuri în top 10 ar fi ocupate în ordine de Şcoala 11, Şcoala 12, Şcoala 33 şi Şcoala 42.
Fireşte, ierarhizarea aceasta nu are un caracter absolut, dar poate fi luată în considerare pentru orientarea părinţilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite