Galaţi: Şcoala 26 îşi primeşte elevii într-o “uniformă” nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Şcoala 26 îşi primeşte elevii într-o “uniformă” nouă
Galaţi: Şcoala 26 îşi primeşte elevii într-o “uniformă” nouă

După 46 de ani de aşteptare, timp în care imobilul s-a deteriorat încet-încet, Şcoala nr. 26 „Ion Creangă” din Galaţi a intrat în sfârşit în reparaţii capitale.

Lucrările s-au terminat foarte aproape de începutul anului şcolar, motiv pentru care dascălii fac eforturi mari pentru a curăţa clasele.

După sute de memorii făcute la Primărie şi la Inspectorat, şcoala a primit până la urmă 300.000 de lei pentru executarea unor lucrări.

 Este vorba în special despre înlocuirea instalaţiei de încălzire, care era din 1962, când s-a dat în folosinţă unitatea de învăţământ. De asemenea, s-au schimbat toate ferestrele şi s-au montat lambriuri la parterul şcolii.

“Constructorii au plecat aseară din şcoală, iar noi facem eforturi deosebite pentru a face sălile să arate cum trebuie pentru prima zi de şcoală”
, ne-a declarat astăzi directorul instituţiei de învăţământ, Margareta Stan. Profesorii şi învăţătorii lustruiau de zor băncile şi pardoseala, convinşi că până luni totul va fi gata.

Lucrări închise până la 1 ianuarie 2010


image

Şcoala Ion Creangă mai are alocaţi 300.000 de lei, pentru continuarea reparaţiilor. Constructorul nu mai are ce face anul acesta, în primul rând pentru că începe şcoala. Cu o singură excepţie însă, dar care nu va afecta activitatea didactică.

“Avem o sală, care va fi una de lectură,  în care ne-am apucat să turnăm şapă şi să punem parchet. De asemenea, aici am montat deja şi uşă nou din termopan”,
ne-a mai spus Margareta Stan.

După data de 1 ianuarie, dar în strânsă legătură cu alocarea banilor, constructorul va reveni în şcoală pentru alte câteva lucrări.

Este vorba despre înlocuirea hidroizolaţiei şi a parchetului din toate sălile, înlocuirea instalaţiei electrice de două laturi ale şcolii, schimbarea uşilor, refacerea faţadei exterioare şi, la final, zugrăvirea exterioară a şcolii.

Speranţe pentru continuarea lucrărilor


“Ne place să credem că Primăria nu va uita de noi şi ne va aloca bani pentru continuarea lucrării. De altfel, proiectul se

image

întinde pe doi ani, aşa că este timp pentru finalizarea lor”

, a mai precizat directorul şcolii.

Pe lângă cei 600.000 de lei alocaţi, unitatea de învăţământ ar mai avea nevoie de câteva zeci de mii de lei pentru înlocuirea gardului, extreme de ruginit. Şcoala 26 are aproape 400 de elevi, grupaţi în 18 colective de ciclu primar şi gimnazial.

 În acest moment se poate învăţa în nouă clase şi trei laboratoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite