Şcoală de vară, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia Planetarium-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, organizează cea de-a patra ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul". În perioada 27-30 iulie, instituţia va organiza cursuri care vor aborda diferite teme de astronomie începând de la cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele şi terminând cu teme de astrofizică şi climatologie planetară.

„În fiecare zi a şcolii de vară vor fi în prima parte cursuri de astronomie, între orele 17.00 şi 21.00, după aceasta urmând observaţiile astronomice şi alte activităţi practice care se vor desfăşura între orele 21.00 - 00.00. Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul şi Observatorul astronomic, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu", a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii.

Printre temele care vor fi abordate în cadrul cursurilor Şcolii de vară de Astronomie se numără „Exploziile solare şi influenţa lor asupra Pământului", „Instrumente optice folosite în astronomie", „constelaţii şi obiecte deep-sky", „Radiaţii vizibile şi invizibile" şi nu numai. Cursurile vor fi susţinute de profesori de fizică care pregătesc lotul judeţean de elevi olimpici la Astronomie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite