Schimbări la vârf în Poliţia Română. Gălăţeanul Luca Iamandi a fost schimbat de la Conducerea Academiei de Poliţie "Al.I.Cuza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul oficial al destituirii fostului rector este reprezentat de faptul că Luca Iamadi are un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală. Pe de altă parte, conform altor surse realitatea este cu totul alta

Momentul semnarii decretului coincide cu un control al ministrului de Interne, Traian Igas, la Academia de Politie, in urma caruia au fost constatate mai multe nereguli, printre care si un contract cu o firma de catering, incheiat fara licitatie, pentru asigurarea hranei studentilor, au declarat pentru NewsIn surse din minister. Anterior, conducerea Academiei de Politie ceruse fonduri suplimentare pentru hrana studentilor.

Rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Luca Iamandi, s-a mai aflat in atentia organelor de ancheta in 2009, fiind cercetat pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce a accidentat grav un barbat, in apropierea unei treceri de pietoni din Capitala.

Chestorul Luca Iamandi rula cu un autoturism Audi pe bulevardul Marasesti din Bucuresti si, dupa ce a trecut de intersectia arterei cu bulevardul Dimitrie Cantemir, a accidentat un barbat care incerca sa traverseze.

Agentii de circulatie care au facut cercetarea la fata locului au retinut ca accidentul s-a petrecut in zona trecerii de pietoni aflata in imediata vecinatate a intersectiei amintite. Victima a fost transportata la spital, cu leziuni grave.

Noua conducere a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" a fost instalată astăzi, în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian IGAŞ, a şefilor de Arme şi a Secretarului General al M.A.I. .

„Aveţi misiunea de a reforma din temelie sistemul de învăţământ în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a putea pregăti la standarde europene poliţişti, jandarmi şi pompieri. Vă cer să construiţi un sistem bazat pe performanţă, exigenţă şi disciplină, să eliminaţi din procesul de pregătire vechile obiceiuri care nu au dat rezultate", a precizat ministrul de Interne.

Prin ordin al ministrului Constantin Traian IGAŞ, comisar şef de poliţie Ioan Liviu TĂUT a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza". Anterior, Ioan Liviu TĂUT a îndeplinit funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş.

De asemenea, comisar şef de poliţie Ştefan PRUNĂ a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de decan al Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei.

Comisar şef de poliţie Emil MANTA, a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de şase luni, atribuţiile funcţiei de director general administrativ al Academiei de Poliţie. Anterior, acesta a îndeplinit funcţia de director adjunct la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite