Galaţi: 14 copii au fost aproape de moarte, la Schela

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: 14 copii au fost aproape de moarte, la Schela
Galaţi: 14 copii au fost aproape de moarte, la Schela

Din cauza neatenţiei unui şofer de pe un microbuz şcolar, 14 copii au fost aproape de a-şi pierde viaţa

Astăzi, după-amiază, în apropierea localităţii Schela, a avut loc un accident de circulaţie, în care a fost implicat un microbuz ce transporta elevi de la şcoala din localitate.

Şoferul microbuzului nu a respectat semnificaţia indicatorului „Stop” la ieşirea de pe un drum secundar, iar autovehicolul pe care îl conducea a fost izbit din spate de un autoturism Dacia Logan, care circula regulamentar.

Microbuzul a fost aruncat în mijlocul şoselei, pe contrasens, însă, din fericire a fost evitat de celelalte maşini aflate în trafic. Ionel Bădiu, şoferul microbuzului a recunoscut că a fost neatent. „Am traversat intersecţia , nu l-am văzut  m-a lovit din spate şi m-am întors în drum”.

Din fericire, din cei 14 copii, numai trei au suferit răni uşoare, fiind transportaţi de urgenţă la spital de echipajele SMURD. Marin Crişan, şoferul celeilalte maşini implicate în accident, Marin Crişan spune că nu a avut cum să evite impactul.

M-am trezit cu el în faţa mea. Cine-şi închipuia că pe un drum cu prioritate îmi poate ieşi în faţă un microbuz. Transporta copii domnule, nu cartofi. Şofer de trei lulele!”. O femeie, aflată în Logan a fost şi ea rănită. Situaţia sa este mult mai complicată.

Dr. Angel Trifan, medic coordonator SMURD Galaţi, a declarat: „Femeia fusese operată în urmă cu două luni de hernie de disc la coloană, este diabetică, iar centura de siguranţă i-a provocat un traumatism toracic”.

Şoferul microbuzului era recunoscut pentru neatenţia sa. Mătuşa unui copil rănit în accident a spus, cu lacrimi în ochi: „Mă bagă în spital omul ăsta. De mai multe ori m-am certat cu dânsul. De fiecare dată îi ducea în viteză, ca pe nişte saci de cartofi”.

Pentru fapta sa, şoferul microbuzului s-a ales cu dosar de cercetare penală şi, în funcţie de zilele de spitalizare de care vor avea nevoie victimele, poate risca şi puşcăria. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite