Scandalos/Condamnat la o amendă simbolică după ce a ameninţat echipajul unei ambulanţe cu un cuţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Marin (61 de ani) a primit câte o amendă pentru ameninţare şi port ilegal de cuţit, contopite ulterior într-o singură sancţiune pecuniară, după ce la finele lunii ianuarie 2010 a ameninţat cu moartea echipajul unei ambulanţe, care venise să îi salveze soţia.

Asistenta medicală Mihaela Bălăunţescu şi ambulanţierul Marcel Necula au sosit la apartamentul lui Liviu Marin din Galaţi pe 31 ianuarie 2010, chemaţi chiar de acesta după ce soţia sa, Georgeta Marin, suferise un atac cerebral.

Iniţial, Liviu Marin le-a permis accesul în apartament, dar fiind beat criţă, a sărit cu un satâr la gâtul asistentei medicale pe motiv că nu s-ar fi legitimat.

Deşi era în stare destul de gravă, Georgeta Marin a reuşit temporar să îşi calmeze soţul. La sosirea ambulanţierului, care coborâse la maşină pentru a aduce un scaun medical, scenariul s-a repetat.

Liviu Marin a schimbat însă arma, Marcel Necula fiind ameninţat cu un cuţit.

Daune de 2.000 de lei

Echipajul medical a fost fugărit de agresor până în faţa blocului, poliţiştii reuşind într-un târziu să-l calmeze.

După sosirea poliţiştilor, asistenta şi ambulanţierul s-au reîntors în bloc, unde şi-au recuperat echipamentul medical şi i-au acordat îngrijiri medicale bolnavei.

Liviu Marin a fost trimis în judecată pentru ameninţare, port ilegal de cuţit , precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

După ce s-a trezit din beţie, Liviu Marin a recunoscut prostia pe care a făcut-o.

Judecătoria Galaţi a decis recent să îl condamne pe  Liviu Marin la o "pedeapsă" de 300 de lei amendă penală pentru ameninţare asupra ambulanţierului Marcel Necula şi 1.000 de lei amendă penală pentru aceeaşi infracţiune comisă împotriva asistentei medicale Mihaela Bălăunţescu.

Instanţa de judecată a continuat în aceeaşi notă, condamnându-l pe Liviu Marin la 500 de lei amendă penală pentru port ilegal de cuţit.

Amenzile penale au fost contopite, astfel că Liviu Marin urmează să plătească doar 1.500 lei amenda penală.

Judecătorii au respins cererea asistentei medicale, care ceruse schimbarea încadrării juridice a faptei din ameninţare în lipsire de libertate.

În schimb, Mihaela Bălăunţescu urmează să primească de la agresor despăgubiri morale de 2.000 lei.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite