Scandal: Omul de afaceri Tonea Chiriac, din Toflea, este acuzat de spălare de bani şi şantajarea sexuală a unui director al Electrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superscandal! Corneliu Stan, fost director general al Electrica, i-a dat unui partener de afaceri aproape un milion de euro pentru a nu divulga escapadele amoroase. Stan ar fi obţinut fabuloasa sumă de la prieteni şi colegi. Şantajistul este din Toflea, o cunoscută comună cu populaţie preponderent romă din judeţul Galaţi.

Procurorii DNA, care instrumentează acest caz încâlcit, spun că este vorba de afaceri în care statul urma să fie prejudiciat cu sume uriaşe şi de un şantaj sexual cu o miză incredibilă: 910.000 de eruo!

Fostul şef al Electrica, Corneliu Stan, a făcut un denunţ la DNA după ce a plătit această uriaşă sumă lui Tonea Chiriac, un controversat om de afaceri originar din comuna Toflea, judeţul Galaţi. Tonea îl filmase şi fotografiase pe Stan în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu mai multe femei furnizate chiar de şantajist.

Tonea Chiriac nu este la prima "ciocnire" cu legea. În noiembrie 2008, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Chiriac Tonea pentru spălare de bani şi mărturie mincinoasă, alături de Mihai Bătrânu, Gabriel Preda şi Dănuţ Feraru.

Ultimii trei fac parte din rândul apropiaţilor fostului şef al CFR, Mihai Necolaiciuc (aflat acum într-o închisoare din SUA), şi sunt acuzaţi de prejudicierea bugetului acestei instituţii cu sute de miliarde de lei vechi. Procurorii anticorupţie spun că Tonea, ca administrator la S.C. Dip Gind SA, şi-a pus societatea la dispoziţia unei suveici de firme, prin care CFR a fost păgubit cu peste 121 miliarde lei vechi.

Tonea are legături strânse cu Gruia Stoica şi Vasile Didilă, alţi doi controversaţi oameni de afaceri originari din comuna gălăţeană Toflea. Aceştia patronează firma GFR (Grupul feroviar Român), suspectată a fi implicată în devalizarea CFR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite