Scandal la Liceul “Gheorghe Asachi” din Galaţi: directorul a îngrădit accesul unui vicepreşedinte de sindicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vicepreşedinte al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Galaţi, care s-a dus la Grupul Şcolar Industrial „Gheorghe Asachi" din Galaţi pentru a sta de vorbă cu membrii de sindicat, nu a fost primit în şcoală de directorul unităţii

„Legea sindicatelor îmi dă dreptul să îmi exercit atribuţiunile în orice loc din învăţământul gălăţean, evident acolo unde sindicatul nostru are membri. Domnul director de la «Asachi» o fi crezut probabil că-i moşia dumnealui şi că face ce vrea pe ea. ", spune extrem de supărată Maria Hanu, vicepreşedinte în cadrul SIP Galaţi.

În replică, directorul Adrian Diacănu spune că ar fi vrut să fie informat măcar cu o zi înainte de vizita vicepreşedintelui SIP Galaţi pentru a pune la punct detaliile întâlnirii şi pentru a găsi un loc adecvat acestei întâlniri.

"Mai mult, o cunoşteam pe doamna Hanu ca şi cadru didactic, dar nu ştiam că este vicepreşedinte la SIP Galaţi. Din păcate, nici dumneaei nu avea o hârtie, o legitimaţie care să ateste faptul că este vicepreşedinte la SIP. În plus, eram în plin examen de Bacalaureat şi nu putea permite perturbarea lui", spune directorul Liceului "Gheorghe Asachi".

Preşedintele sindicatului a mers de urgenţă la sediul Liceului pentru a clarifica problema. "I-am spus domnului director că riscă să fie acuzat de încălcarea legislaţiei în vigoare. Poate primi o pedeapsă între 6 luni şi doi ani, ori poate fi amendat penal. Încă mă mai gândesc dacă să fac sau nu plângere împotriva lui", spune preşedintele SIP Galaţi, Valeriu Diculescu.

Maria Hanu spune că a vrut să ia pulsul grevei de la Liceul Gheorghe Asachi direct de la membrii de sindicat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite