Scandal în cultura gălăţeană / Eugen Chebac vrea să-l schimbe pe directorul Centrului Cultural pentru că acesta nu vrea să concedieze 40 de oameni din instituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa de astăzi a Consiliul Judeţului (CJ), preşedintele Eugen Chebac , a propus înlocuirea lui Răzvan Avram, directorul Centrului Cultural, pentru faptul că s-a opus disponibilizării a 40 de oameni din cadrul instituţiei de cultură.

Răzvan Avram crede că dacă s-ar renunţa la 40 de oameni, ansamblul folcloric, fanfara, dar şi alte secţii de la CCDJ nu şi-ar mai putea desfăşura activitatea.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 63 din 2001, din CJ Galaţi trebuie disponibilzaţi 103 oameni, pentru faptul că personalul depăşeşte în acest moment standardele impuse de executiv.

Pentru a face aceste reduceri, Eugen Chebac a decis să renunţe la 15% din oamenii din toate serviciile aflate în subordinea CJ-ului şi din aparatul propriu.

Singura excepţie a fost Centrul Cultural „Dunărea de Jos" (CCDJ), unde propunerea a fost să se elibereze din funcţii 40 de angajaţi, altfel spus peste 30% din personal.

Directorul CCDJ, Răzvan Avram, nu a fost de acord cu această măsură, motiv pentru care postul său a fost declarat vacant de Eugen Chebac în cadrul şedinţei CJ-ului de astăzi. Mai mult, a fost propus un înlocuitor pentru Răzvan Avram, însă propunerea nu a primit din partea consilierilor judeţeni numărul de voturi necesare pentru a fi aprobată.

„Nu pot fi de acord cu această decizie. 40 de oameni daţi afară este foarte mult. Ar însemna că închidem fanfara, ansamblul folcloric şi nu numai. Eu am fost de acord să disponibilizăm 15% din angajaţi, ceea ce ar fi însemnat 18 oameni. Dacă se disponiblizează 40 de angajaţi, Centrul Cultural nu îşi mai poate desfăşura activitatea", ne-a declarat Răzvan Avram.


„Am înţeles că s-a luat decizia vacantării postului şi schimbarea mea din funcţie. Eu o să atac această decizie pentru că nu cred că este legală. Eu eram în mijlocul negocierii cu Consiliul Judeţului pentru un nou contract de manager, şi am aflat că s-a vacantat postul", a mai declarat Răzvan Avram.


„Nu suntem de acord să se dea afară 35-40 de oameni cât propune Eugen Chebac. Aşa ceva nu este posibil. Domnul Chebac trebuie să înţeleagă situaţia şi nu să dea dispoziţii ca un vătaf pentru că nu administrează proprii bani, ci administrează banii noştri", ne-a declarat şi Adrian Dumitraşcu, lider de sindicat în CCDJ.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite