Scandal cu poliţia, medicii şi un şofer beat la spital/Un tânăr i-a dat cu spray paralizant în ochi unui poliţist.Vezi aici cum îngroapă poliţia cazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totul a avut loc chiar în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. De la o banală recoltare de probe pentru stabilirea alcoolemiei s-a ajuns la bătaie şi atacuri cu spray paralizant asupra poliţiştilor.

Adrian Lupu, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit băut în trafic la volanul maşinii şi apoi a fost adus la spital pentru analize la sânge. De aici şi până la scandal nu a fost decât un pas. Tânărul a refuzat complet acest lucru după care a sărit la bătaie la poliţişti. Într-un moment de neatenţie tânărul a scos din buzunar un spray paralizant şi i-a pulverizat direct în ochi unui poliţist de la Rutieră.

„Recoltarea de probe se face în maximum 15 minute de la sosirea în UPU. Tânărul era agitat încă de când a ajuns aici şi a refuzat analizele. A scos spray-ul şi a pulverizat direct în faţa unui poliţist", spune dr. Angel Trifan, şef UPU-SMURD.


În numai câteva secunde personalul medical şi cei aflaţi în UPU - Cod Galben în momentul respectiv au început să aibă reacţii adverse. Mai grav este faptul că printre victime se numără şi pacienţii din boxele unităţii, oameni care nu puteau fi scoşi la aer din cauza intervenţiilor medicale sub care se aflau.


„În ţărişoara Românica a dispărut ruşinea şi frica. Un tânăr beat prins la volan a văzut cascheta de poliţie şi i s-a pus pata. A scos spray-ul şi i-a dat în nas poliţistului. Acesta este un fapt penal pentru care va plăti. Iată ce se petrece pe la noi pe la Urgenţe", spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţe Galaţi.


Mai multe echipaje de poliţie au fost chemate la spital pentru a imobiliza tânărul scandalagiu. Acesta a fost încătuşat şi dus la secţia de poliţie. Nici la vederea celorlalţi poliţişti nu s-a calmat.


„Când au venit celelalte echipaje tânărul a declarat: <<Am şi un cuţit în buzunar. Îmi pare rău că am dat cu spray şi că nu am lovit direct cu cuţitul>>", spune Angel Trifan, şef UPU-SMURD.


Poliţia îngroapă cazul


În ceea ce priveşte tot acest scandal în care un poliţist a avut de suferit, reprezentanţii IPJ spun doar că se fac cercetări. În acelaşi timp, aceştia interzic dialogul cu agentul de la Rutieră implicat în incident.


„Colegii de rutieră au dus la spital un tânăr care avea alcoolemia de 0,87 ml/l. Acesta a refuzat analizele. I s-a întocmit dosar penal. Acum se fac cercetări pentru stabilirea celor întâmplate", spune Ştefan Gohoreanu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite