Cine a furat hotelul "Union Eckstain"? Scandal cu iz penal între Primărie şi deputatul Boldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul de pe strada Cuza nr. 43 a fost vândut, dar noul proprietar nu îl poate folosi din cauza litigiului cu Primăria
Terenul de pe strada Cuza nr. 43 a fost vândut, dar noul proprietar nu îl poate folosi din cauza litigiului cu Primăria

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi deputatul Mihail Boldea se acuză reciproc în privinţa modului cum a fost câştigat în justiţie un imobil din Galaţi.Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a scos de sub urmărire penală pe deputatul Boldea, dar a dispus cercetarea unui avocat şi a primarului Dumitru Nicolae.

Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a lansat o serie de acuzaţii la adresa deputatului Mihail Boldea, cea mai gravă dintre acestea vizând pierderea de către municipalitate a unui teren şi a construcţiei aferente de pe strada Cuza nr. 43.

"Printr-un fals grosolan, Primăria Galaţi a rămas fără un teren din centrul oraşului, în suprafaţă de 640 de metri pătraţi. Avocatul Mihail Boldea a prezentat instanţei două adrese, ale Consiliului Judeţului şi Primăriei Galaţi, prin care se spunea că imobilul şi terenul din strada Cuza 43 nu sunt în proprietatea Consiliului Local. Ambele adrese sunt false, nu sunt înregistrate la niciuna dintre cele două instituţii de stat", susţine viceprimarul.

În urmă cu câţiva ani, pe terenul din strada Cuza Vodă, exista un han numit „Union Eckstain", construit acum 114 ani, care adăpostea 100 de gălăţeni, în marea majoritate fiind vorba de cazuri sociale. Ulterior, clădirea a fost demolată.

Ultimul proprietar al imobilului a fost Letiţia Bârlădeanu de la care comuniştii au expropriat clădirea şi au trecut-o în administrarea Primăriei.

Ping- pong cu rezoluţiile Parchetului

Scandalul a pornit după ce un gălăţean, Tudorache Postelnicu, l-a împuternicit în 2007 pe avocatul Mihail Boldea, în prezent deputat, să îl reprezinte în justiţie pentru obţinerea imobilului din Cuza 43.

Postelnicu a câştigat procesul, dar reprezentanţii Primăriei Galaţi au sesizat Parchetul "cu privire la modul fraudulos în care municipalitatea a fost deposedată de un teren".

Deputatul Mihai Boldea se apără:"Domnul Ciumacenco să mai citească legea. Eu nu am prezentat nici un document al meu personal în acel proces, ci doar mi-am exercitat atribuţiile ca avocat".

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a scos de sub urmărire penală pe deputatul Boldea şi, în mod surprinzător, a dispus cercetarea de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a primarului Dumitru Nicolae, alături de alte trei persoane, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Dosarul a revenit însă la Parchetul instanţei supreme, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al parchetului gălăţean, Marcel Codiţă, fără să se ştie deocamdată cum a ajuns primarul oraşului Galaţi să fie cercetat penal într-un dosar în care nu avea nici o calitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite