Scandal/ Ministerul Educaţiei verifică salariile profesorilor de la Lieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doruleţ Resmeriţă speră ca totul să reintre în normal la Lieşti.
Doruleţ Resmeriţă speră ca totul să reintre în normal la Lieşti.

Corpul de control al ministrului a strâns toate informaţiile şi a promis că în câteva zile va trimite un raport. Până atunci, conducerea Centrului financiar de la Lieşti trebuie să refacă încadrările pe posturi fără să aplice prevederile Legii 221/2008

Scandalul de la Lieşti, acolo unde centrul financiar şcolar le plătea angajaţilor din învăţământ salariile la nivelul prevăzut de legea 221/2088, a ajuns şi la urechile ministrului Educaţiei.

Acesta a trimis în comuna gălăţeană corpul de control pentru a clarifica situaţia. Convocată de urgenţă la sediul Inspectoratului Şcolar, directoarea Steluţa Susanu Şcolii 2 din Lieşti a venit cu toate documentele pentru a demonstra că procedează corect atunci când le plăteşte oamenilor salariile majorate cu 37%.

Comisia ministerială a strâns toate probele şi a plecat la Bucureşti fără prea multe explicaţii.

„Aşteptăm un răspuns, dar acolo situaţia este clară: oamenii au primit salariile în luna decembrie 2009 fără majorările prevăzute de Legea 22172008, dar, în ianuarie, au făcut încadrările prevăzute de Legea 330/2010 luând în calcul hotărârile judecătoreşti care le confirmau drepturile salariale majorate. Altfel spus, la 1 ianuarie 2010, ei ar fi trebuit să facă încadrările fără aplicarea prevederilor legii 221/2008 şi să aştepte plata drepturilor băneşti dispuse de instanţe eşalonat, începând din 2011, în trei tranşe anuale", spune inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă.

Mai mult, el spune că, de la 1 septembrie 2010, au venit la Lieşti profesori titulari care aveau hotărâri judecătoreşti pronunţate pe vremea când aceştia erau la alte şcoli. „Au primit salarii conform Legii 221/2008, complet eronat", precizează Doruleţ Resmeriţă.

Directoarea Şcolii nr. 2 din Lieşti, Steluţa Susanu nu a vrut să comenteze în niciun fel situaţia şi a spus că aşteaptă raportul final al Corpului de Control al ministrului Educaţiei.

Pe fir au intrat şi reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, care au ajuns ieri la inspectorul general pentru a cere şi ei lămuriri.

„Noi i-am dus memoriul primit de la profesorii din Lieşti şi am fost informaţi că vom primi toate lămuririle odată cu raportul făcut de Corpul de Control", spune vicepreşedintele SIP, Lidia Antoniu.

Doruleţ Resmeriţă le-a spus, atât sindicaliştilor, cât şi conducerii Şcolii din Lieşti că, în acest moment, cel mai indicat ar fi să refacă statele de funcţii fără aplicarea prevederilor legii 221/2008.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite