Scandal din cauza microbuzului şcolar! Mai mulţi copii de la Şcoala 22 nu au putut ajunge acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că directorul Şcolii nr. 3 din Galaţi a decis să nu mai trimită microbuzul şi la Şcoala 22, mai mulţi copii nu au putut să ajungă ieri după-amiază acasă. Conducerea Inspectoratului Şcolar a trimis mai multe autoturisme care i-au transportat pe elevi spre casele lor din Cartierul Barboşi.

În urmă cu mai bine de o lună, unul dintre cele două microbuze trimise de la Ministerul Educaţiei ajungea la Şcoala 3 din Galaţi. Aceasta avea de transportat aproape 70 de copii care aveau domiciliul în Cartierul Cantemir. Pentru că la câteva sute de metri distanţă existau alţi 50 de copii care trebuia să ajungă în Cartierul Barboşi, ISJ a dispus ca microbuzul să fie folosit şi pentru transportul acestora.

Armonia a durat aproape o lună! Ieri, directorul Şcolii 3, Iuliu Arfire Tudorache a dispus şoferului să nu mai meargă şi la Şcoala 22.

„Nu este decizia mea, ci a Consiliului de Administraţie al şcolii. Motivul? Păi până acum noi am suportat cheltuielile legate de acest microbuz în proporţie de 80%. Au promis cei de la Şcoala 22 că vor contribui şi ei cu bani pentru benzină, dar n-au făcut-o. Nici măcar un protocol nu am semnat", spune Iuliu Arfire Tudorache.

În replică, inspectorul şcolar general a fost extrem de vehement la adresa deciziei luate de Iuliu Arfire Tudorache şi spune că s-ar putea să-l coste funcţia pentru ceea ce a făcut.

„Nu dădea bani din propriul buzunar, dădea din veniturile şcolii. Ceea ce a făcut este complet imoral. A adus copiii la şcoală, dimineaţă, şi nu i-a mai dus acasă după cursuri. Nu se face aşa! În plus, nu a anunţat pe nimeni despre decizia pe care a luat-o", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Acesta a venit cu propria maşină la Şcoala 22 pentru a-i transporta pe elevi acasă. A chemat în ajutor alte două maşini de la ISJ Galaţi.

În cele din urmă, cei 30 de copii au ajuns în siguranţă la casele lor.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite