Scandal la comasarea şcolilor speciale din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul numărului mic de elevi din cele două şcoli speciale din Galaţi - „Constantin Pufan" şi „Emil Gârleanu" - Inspectoratul Şcolar Galaţi a luat decizia de a le comasa. Aşa că, din anul şcolar viitor, va rămâne practic o singură şcoală cu personalitate juridică, dar care va funcţiona în două corpuri diferite.

Comasarea celor două şcoli a stârnit deja orgolii în rândul colectivelor şcolare. Unii dascăli sunt indignaţi că noua şcoală se va numi „Emil Gârleanu", asta în condiţiile în care Şcoala „Constantin Pufan" este unitatea cu un număr mai mare de elevi: 180, faţă de doar 80 câţi are „Emil Gârleanu".
Autorităţile şcolare motivează păstrarea numelui prin faptul că Şcoala „Emil Gârleanu" are în derulare un proiect de investiţii cu fonduri europene.
Dacă din acest punct de vedere, lucrurile ar fi de înţeles, nimeni nu poate înţelege de ce viitorul director al şcolii ar urma să rămână actualul director al Şcolii „Emil Gârleanu", Aurora Melinte, care se bucură de un puternic sprijin politic din partea actualului partid de guvernământ.
De cealaltă parte, şefa celeilalte şcoli speciale - Marlena Toma - se bucură de sprijinul politic al opoziţiei, care drămuieşte banii Consiliului Judeţului. Amănunte pe galati.adevarul.ro


În aceste condiţii, bătălia pentru şefia acestei şcoli se pare că va fi extrem de dură.

Mai mult, din surse sigure am aflat că nici nu s-a văzut bine în fotoliul de director şi Aurora melinte a anunţat că vor avea loc disponibilizări din rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic. Evident, aceste disponibilizări vor fi operate tot din rândul celor de la „Constantin Pufan".

Disputa se va tranşa cel mai probabil zilele acestea, când şeful de la CJ va fi pus în situaţia de a alege un director pentru noua structură şcolară.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite