Scandal monstru la Tecuci. Liceul Concord– un liceu fără diplome de Bac!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Concord funcţionează în cadrul Şcolii nr.1 din Tecuci. Foto: Bogdan Nistor
Liceul Concord funcţionează în cadrul Şcolii nr.1 din Tecuci. Foto: Bogdan Nistor

Pentru că nu are personalitate juridică, filiala din Tecuci nu are cod Sirues şi nu poate elibera diplome. Pe ultima sută de metri s-a acceptat codul Sirues al Fundaţiei de la Constanţa.

Un nou scandal în care este implicat Liceul Particular Concord stă să izbucnească la Galaţi! Lăsând la o parte faptul că este pe ultimele locuri la capitolul „promovabilitate" la Bacalaureatul din acest an, conducerea liceului în cauză nici măcar nu este în stare să le elibereze diplome celor patru absolvenţi.

Concret, Liceul Concord Tecuci funcţionează ca şi filială a Fundaţiei cu acelaşi nume din Constanţa, neavând practic cod Sirues (un cod de identificare a fiecărei unităţi şcolare cu presonalitate juridică).

În aceste condiţii celor doi absolvenţi din sesiunea de toamnă a Bacalureatului, Daniela Tămouanu şi Andreea Ene, li s-a spus să aştepte câteva zile pentru a găsi o soluţie. Din păcate, cei doi nu erau în situaţia de a aştepta pentru că erau presaţi la rândul lor de facultăţile la care se înscriseseră pentru a aduce diplomele de Bac în original. În caz contrar, riscau să-şi piardă locurile.

„Am fost puşi în situaţia de a rezolva de urgenţă această problemă pentru că riscam să intrăm în zona penalului! Am acceptat ca pe cele două diplome, soluţie aleasă şi pentru cei doi absolvenţi din vară, să fie trecut codul Sirues al Fundaţiei din Constanţa, dar am făcut acest lucru doar pentru a veni în sprijinul elevului", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Conducerea ISJ Galaţi a somat conducerea Liceului Concord încă din vară să-şi rezolve problema cu codul Sirues, dar aceasta a spus „pas".

„Pas" ne-a spus şi directorul filialei din Tecuci a Liceului Concord, Costel Borcea, care ne-a trântit telefonul în nas chiar în timp ce încercam să-i explicam de ce l-am sunat.
Din păcate, Inspectoratul Şcolar nu poate sancţiona în niciun fel liceul particular din Tecuci, singurii în măsură să ridice sau să acorde autorizaţii fiind cei de la ARACIP.
La Tecuci, Liceul Concord funcţionează în cadrul Şcolii nr.1 „Anghel Rugină", are peste 500 de elevi la învăţământ tehnologic, iar taxa de şcolarizare este 400 de euro pe an. Din cei 300 de candidaţi care au susţinut Bac-ul anul acesta, doar patru l-au şi promovat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite