Scandal în justiţia din Galaţi. Un procuror o acuză pe soţia liderului PDL Mircea Toader că influenţează procesele penale în care este avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domnica Toader
Domnica Toader

Domnica Toader, avocat din Baroul Galaţi, susţine că un procuror DIICOT a insinuat în timpul unei şedinţe de judecată că influenţează martorii. Soţul avocatei este Mircea Toader, liderul unui grup parlamentar din Camera Deputaţilor.

Un banal termen de judecată la una din sălile Tribunalului Galaţi, s-a transformat, luni, într-un adevărat circ după ce procurorul DIICOT Galaţi a susţinut că în toate procesele în care a intrat avocata Domnica Toader, martorii şi-au schimbat declaraţiile.

Avocata a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cerând sancţionarea procurorului, dar îi va cere şi daune de 100.000 de lei printr-un proces civil.

Declaraţia a fost înregistrată


Incidentul s-a petrecut imediat după pledoaria avocatei, care ceruse eliberarea din arest a unui client întrucât nu s-ar mai justifica reţinerea lui.

În replică, Fănica Hahui, procuror DIICOT, a susţinut în faţa instanţei de judecată că martorii îşi schimbă declaraţiile când la bară este avocatul Domnica Toader. Afirmaţia a fost înregistrată audio de către grefieră, dar şi consemnată în stenograma de şedinţă.

"Am rămas siderată. Nu mi-a venit să cred ce a spus. Vă spun sincer că mi s-a făcut rău. Cum poţi să spui aşa ceva despre mine, când nu este adevărat? Întotdeuna mi-am apărat clienţii în limita legii şi nimic mai mult", ne-a declarat avocata Domnica Toader.

"Am luat la cunoştinţă despre incidentul din sala de judecată de la doamna avocat. Toate aceste lucruri mi-au fost comunicate verbal. Doamna Toader poate uza de căile legale pentru a depune o sesizare, dacă doreşte acest lucru. Mai multe nu pot spune", ne-a declarat Ion Ciafalon, procurorul-şef al DIICOT Galaţi.

Avocatul a trimis o plângere împotriva procurorului DIICOT la Consiliul Superior al Magistraturii pentru abuz în serviciu, iar zilele următoare o va chema în judecată şi îi va cere daune morale de 100.000 de lei pentru prejudicierea imaginii. De menţionat este că soţul avocatei este Mircea Toader, preşedintele filialei locale din Galaţi a unei formaţiuni politice şi liderul unui grup parlamentar din Camera Deputaţilor.

Va dona banii Penitenciarului

Avocata şi procurorul DIICOT au fost adversari în multe procese penale de-a lungul anilor, dar până luni nu s-a înregistrat niciun incident între cei doi jurişti.

Avocata Domnica Toader a declarat că, dacă va câştiga procesul civil, va dona toţi banii Penitenciarului Galaţi pentru a fi cheltuiţi în folosul deţinuţilor, lucru pe care îl va consemna şi în cererea de chemare în judecată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite