VIDEO / Şase maşini distruse într-un incendiu la Galaţi. Înregistrările video arată că este vorba despre un act criminal. FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un piroman a aruncat benzină pe un BMW, iar după ce limuzina de lux a luat foc a fugit de la faţa locului. Totul s-a petrecut în cartierul gălăţean Ultimul Leu. Pe lângă autoturismul vizat, alte cinci au suferit avarii majore. Din păcate pentru proprietari, niciuna dintre maşini nu avea asigurare CASCO. Fapta a fost filmată de camerele de supraveghere ale unui bloc din apropiere.

Liniştea locatarilor blocului PS1, de la Ultimul Leu, a fost tulburată în zori  de sirenele maşinilor de poliţie şi pompieri. Flăcări uriaşe se ridicau din parcarea plină de maşini. Şase autoturisme ardeau ca nişte torţe.

Mână criminală

Vecinii au ieşit la geamuri asistând neputincioşi la incendiul care risca să  cuprindă întreaga parcare. Cu toţii sunt convinşi la mijloc este vorba de o mână criminală, mai ales că  ţinta incendierii a fost un automobil de lux. Pompierii s-au chinuit o oră să stingă focul.

„Am fost anunţat la ora patru dimineaţa despre incendiu. Pe camerele de luat vederi de la asociaţia de proprietari se vede cum vine cineva şi toarnă benzină după care dă foc. Au izbucnit flăcări mari”, afirmă Paraschiv Vârtosu, preşedintele asociaţiei de proprietari.
 
Ceilalţi locatari s-au temut pentru maşinile lor, mai ales că vântul bătea destul de tare şi focul s-a extins cu uşurinţă.

„Am maşina foarte aproape de cele care au ars. Mi-a fost frică nu ia foc şi a mea. Flăcările erau foarte mari. Am înţeles că cineva a pus focul intenţionat”, spune şi Lăcrămioara Dălvarul, proprietara unuia dintre automobilele parcate în zonă.

Maşina vizată de incendiator a ars în proporţie de 90%. „Am fost sezizaţi despre incedierea unor maşini. Din primele cercetări este vorba despre o mână criminală. Paguba este considerabilă”, afirmă Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Maşinile au ars



Niciuna dintre maşinile care au ars nu era asigurată CASCO. Incendiatorul nu a fost încă identificat, iar poliţiştii au audiat-o pe proprietara maşinii-ţintă, o constănţeancă venită în vizită la Galaţi. Ancheta se află în curs.

Maşinile au ars
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite