FOTO/VIDEO Azi a fost lansată la Galaţi nava de patrulare a Marinei Olandeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava de patrulare „Groningen" este destinată Marinei Militare din Olanda. Vasul este ultimul dintr-un contract de două şi cel de-al patrulea dintr-o serie care se construieşte pentru Marina Militară olandeză. La ceremonia au participat M.H. Schultz van Haegen, Ministrul Infrastructurii şi Mediului din Olanda, în calitate de naşă a navei, Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor din România şi Tanya van Gool, ambasadorul Olandei la B

Nava de patrulare are lungimea de 108,43 de metri, lăţimea de 16 metri şi pescajul de 9,89 de metri.
Nava a fost realizată în colaborare cu Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS), de asemenea membră a Grupului Damen. DSNS a asigurat proiectul şi principalele echipamente.

CLICK PE FOTOGRAFIE PENTRU A VEDEA IMAGINI VIDEO DE LA LANSARE

image

Construcţia şi finalizarea navelor se fac însă, în totalitate, în Şantierul Naval Damen Galaţi şi se bazează pe sprijinul unor companii specializate. Acestea sunt: pentru ventilaţie şi aer condiţionat - Heinen & Hopman MAR Galaţi, pentru instalaţii şi echipamente electrice - Alewijnse cu sprijin din partea RETEC Galaţi, pentru izolaţii, tapiţerii şi mobilier - Helmers Galaţi, iar pentru lucrări de vopsitorie şi conservare - Den Breejen Galaţi", a declarat Florin Spătaru, director de Resurse Umane şi Afaceri Corporatiste.

Pentru ca navele moderne să fie sigure şi uşor de manevrat, acestea sunt echipate cu sisteme integrate avansate de monitorizare, alarmă şi automatizare, precum şi sisteme de poziţionare dinamică pentru controlul precis al auto-poziţionării.
Construirea navelor de acest tip în România este cea mai bună dovadă de integrare în structurile europene şi atrage înalte aprecieri privind standardul de construcţii navale atins de Şantierul Naval din Galaţi", a spus Florin Spătaru.

Lansare cu miniştri

La ceremonia de lansare a navei de patrulare au participat M.H. Schultz van Haegen, Ministrul Infrastructurii şi Mediului din Olanda, în calitate de naşă a navei, Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor din România şi Tanya van Gool, ambasadorul Olandei la Bucureşti.

Constructorii au livrat o navă extraordinară, de înaltă clasă şi asta nu face decât să dovedească încă o dată priceperea oamenilor care lucrează în Şantierul Naval de la Galaţi", a declarat M.H. Schultz van Haegen, Ministrul Infrastructurii şi Mediului din Olanda.

CLICK PE FOTOGRAFIE PENTRU A VEDEA O GALERIE FOTO

image

Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor în România, a precizat că autorităţile române şi cele olandeze au semnat un memorandum între Portul Constanţa şi cel din Rotterdam care schimbul de experienţă.

Aceasta a fost o întâlnire bilaterală. Ne aflăm la Galaţi nu doar pentru lansarea navei, ci şi pentru semnarea memorandumului care prevede cooperarea cu Olanda în ceea ce priveşte stimularea de transport pe căile de navigare", a declarat Anca Boagiu.

Şantierul Naval a trecut cu bine peste criză şi în prezent are în derulare 27 de proiecte. Capacitatea de încărcare a şantierului acoperită anul 2011, dar şi parţial 2012.

În prezent, Damen Galaţi se află în negocieri pentru comenzi care să acopere întreg anul 2012 şi o parte din 2013.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite