Săracii din Brăhăşeşti sunt singurii care şi-au primit ajutoarele de la U.E.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii care primesc ajutoare de la Uniunea Europeană aşteaptă produsele alimentare cu sufletul la gură. Deocamdată doar cei din Brăhăşeşti au primit orezul, făina, mălaiul şi celelalte produse.

66.997 de persoane nevoiaşe din judeţul Galaţi vor primi anul acesta ajutoare din partea U.E. Este vorba despre şase produse alimentare: orez, făină, mălai, biscuiţi, paste făinoase şi lapte praf, de care beneficiază familiile şi persoanele singure care primesc ajutor în baza Legii 416, respectiv şomerii cu indemnizaţie, pensionarii cu un venit mai mic de 400 de lei pe lună, dar şi persoanele cu handicap grav, adulţii şi copiii în situaţii limită, neinstituţionalizaţi.

Singurii care au primit până acum aceste ajutoare sunt cei din Brăhăşeşti.

“Cei de acolo au luat tot. Restul vor primi şi ei, dar depinde de autorităţile locale din localităţile lor. Depinde de fiecare cum se mişcă”, spune Violeta Nanu, directorul APIA Galaţi.

„Consiliul judeţean şi primăriile trebuie să asigure distribuţia produselor alimentare în termen de patru luni de la data recepţiei acestora în depozitul Consiliului Judeţean, dar nu mai târziu de o lună înainte de expirarea termenului de valabilitate", mai spune Violeta Nanu.

Fiecare persoană va primi 13 kilograme de făină, opt kilograme de mălai, 1,6 kilograme de paste făinoase, un kilogram de biscuiţi, opt kilograme de orez şi 1,5 kilograme de lapte praf.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite