Şapte modoveni au fost arestaţi la graniţa de Est în timp ce încercau să intre ilegal în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit şi reţinut şapte persoane din Republica Moldova care au traversat râul Prut înot sau cu ajutorul unei barci, cu scopul de a intra ilegal în România.

Astfel, în data de 24.04.2010, in jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Folteşti, aflaţi în misiune de supraveghere, au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, în zona de frontieră, trei persoane care se se deplasau către Brăneşti, judeţul Galaţi.

În urma acţiunii specifice desfăşurate, poliţiştii de frontieră au interceptat şi reţinut trei bărbaţi din Republica Moldova, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

Din declaraţiile celor in cauza şi în urma verificarilor efectuate a rezultat că aceştia se numesc D. Mihail de 19 ani, N. Dumitru si P. Radu, ambii în vârstă de 17 ani, sunt din Republica Moldova şi au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pe care au abandonat-o, cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei .

In data de 25.04.2010, în jurul orei 03.30, poliţistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Galati, au descoperit şi reţinut pe raza municipiului Galaţi doi tineri care nu aveau documente de identitate asupra lor.

Lucrătorii politiei de frontieră au stabilit ca cei doi bărbaţi sunt din Republica Moldova, se numesc C. Valeriu în vârstă de 29 ani si R. Alexandru de 18 ani, şi au traversat înot raul Prut pe direcţia localităţii Tuluceşti cu scopul de a ajunge în Italia pentru a munci.

Intr-un ultim caz, duminică 25.04.2010, în jurul orei 21.30, poliţistii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Galaţi au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, în zona de frontieră, două persoane care se se deplasau către Tătarca, jud. Galati.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii de frontieră au reţinut doi bărbaţi din Republica Moldova, care s-a dovedit ca nu aveau documente de identitate asupra lor.

Din declaraţiile celor in cauză şi în urma verificarilor efectuate a rezultat că aceştia se numesc T. Gheorghi de 20 ani şi C. Dumitru în vârstă de 18 ani, sunt din Republica Moldova şi au traversat înot râul Prut cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

Ofiterii din cadrul IJPF Galaţi au intocmit celor şapte persoane dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută şi pedepsită de legislaţia în vigoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite