Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie vor imuniza populaţia
Medicii de familie vor imuniza populaţia

Pentru anul acesta, Ministerul Sănătăţii are la dispoziţie 1.300.000 de doze de vaccin antigripal. Pentru Galaţi au fost repartizate în primă fază 24.000 de doze. Campania se va desfăşura în cabinetele medicilor de familie, dar şi în spitale.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare. Aceasta vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

 În 2010, Ministerul Sănătăţii are în plan un număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal, pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medical.
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie, dar şi în unităţi sanitare cu paturi.

Medicii reamintesc că pastrarea regulilor de igiena personala, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi parinţilor să îndrume elevii în acest sens.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite