Parcul de la Selgros, tot teren viran.Vezi aici cum arată parcul cu o lună înainte de finalizarea contractului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform contractului, luna viitoare ar trebui să se finalizeze lucrările la parcul din Micro 21, în valoare de 1,6 milioane de lei  (304.761 euro). După opt luni de la semnarea contractului, firma specializată în catering şi administrare de restaurante, Pibunni  SRL, nu a reuşit să avanseze prea mult cu lucrările.

De exemplu, până la această dată, nu s-a realizat locul de joacă, nu au fost montate băncuţe, nu au fost terminate aleile pietonale, nu au fost amplasate fântânile arteziene.

Deşi imaginile vorbesc de la sine, Ionel Borcea, administratorul SC Pibunni SRL, este încrezător că va reuşi să termine la timp lucrările.

image

 „Pe 20 iunie îl vom inaugura. Dintr-o groapă de gunoi, se va transforma în cel mai frumos parc al Galaţiului. S-au plantat câteva mii de puieţi şi  arbuşti de gard viu. Vor fi amplasate două fântâni arteziene şi un loc de joacă pentru copii”, spune Borcea.

Vremea bat-o vina!

În cazul în care parcul nu va fi finalizat la timp, administratorul fimei câştigătoare are şi o explicaţie: „A fost destul de  greu. Am avut trei luni de iarnă în care nu s-a putut lucra pământul. Au fost condiţiile meteo nefavorabile. Conform legii, avem dreptul să prelungim cu două luni. Doar în caz de forţă majoră vom apela la această variantă”.

Încrezător că, în scurt timp, gălăţenii se vor putea plimba în parc este şi viceprimarul. „Dacă ar fi existat probleme, Ministerul Mediului ar fi ştiut. Noi vom trimite astăzi o echipă să verifice stadiul lucrărilor”, a afirmat Nicuşor Ciumacenco.

image

Cum ar trebui să arate parcul

Proiectul finanţat de Ministerul Mediului prevede lucrări de arhitectură peisagistică a terenurilor de joacă, instalarea unei reţele de conducte de apă şi lucrării de construire a drumurilor şi aleilor de acces.

Suprafaţa totală care trebuie amenajată este de 45.500 de metri pătraţi, din care 2.700 metri pătraţi de alei pietonale, 82 bănci de lemn şi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, se vor planta 2.750 de puieţi de arbori şi 31.000 de bucăţi de arbuşti de gard viu.

image

„Ministerul Mediului suportă din contravaloarea lucrării un milion de lei, diferenţa urmând să fie achitată de către Primărie”, afirmă Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.

Parcul care urmează a fi amenajat este situat în Micro 21, între blocurile R4-R7 şi supermarketul Selgros

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite