Tone de cadavre de animale şi de deşeuri medicale periculoase, descoperite la marginea unui sat din judeţul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria localităţii Valea Mărului din judeţul Galaţi a fost amendată cu 30.000 de lei după ce comisarii Gărzii de Mediu au descoperit un adevărat focar de infecţie în comună.

O groapă adâncă de aproximativ cinci metri, adăpostea tone de deşeuri animaliere şi medicale, extrem de periculoase pentru mediul înconjurător şi locuitorii comunei.

Potrivit comisarului şef, Mihai Turcu, în groapă erau depozitate cadavre de animale, aflate în stare de putrefacţie, dar şi seringi, pansamente sau o serie de ustensile folosite în medicină.

Impresionante cantităţi de deşeuri au fost descoperite şi pe câmpurile învecinate localităţii despre care primăria susţinea că nu ştia nimic.

Am primit o sesizare pe această temă din partea unor cetăţeni. Primarul susţinea că nu ştia nimic despre acea groapă. Acele deşeuri descoperite acolo constituiau un adevărat pericol", ne-a declarat Mihai Turcu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi.

Amenda aplicată de către comisarii Gărzii de Mediu a stârnit un adevărat scandal între edilul şef al urbei şi comisari.

Primarul a făcut scandal şi ne cerea socoteală pentru banii de benzină. Ne întreba de unde avem bani de benzină pentru a ne deplasa. A mai ameninţat şi că ne reclamă la Bucureşti. Un tupeu ce n-am întâlnit", ne-a spus Mihai Turcu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite