Sămânţă de scandal la Liceul “Emil Racoviţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 60 de angajaţi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă" din Galaţi sunt foarte supăraţi pe conducerea instituţiei de învăţământ şi pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar care refuză să pună în aplicare hotărâri judecătoreşti de instanţă referitoare la majorările salariale

Liceul „Emil Racoviţă" este printre primele din Galaţi care a obţinut o hotărâre definitivă şi irevocabilă în ceea ce priveşte aplicarea Legii 221/2008, cu privire la majorările salariale de 37%.

„Ne-au dat salariile mai mari în decembrie şi în ianuarie, iar acum au venit cu o decizie a departamentului juridic din Inspectorat prin care vor să ne taie aceste majorări. Explicaţia lor este că trebuie aplicate prevederile modificărilor aduse Legii 221/2008", spune liderul de sindicat din liceu, Maria Hanu.

„Noi îi ajuta în toate demersurile pe care vor să le iniţieze şi mă refer special la procesele pe care le vom avea cu conducerea şcolii", spune preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu.

Profesorii au demarat un referendum în interiorul liceului pentru a afla care sunt formele de protest pe care le vor organiza în perioada imediat următoare. Este vorba despre organizarea unui miting, îngheţarea anului şcolar sau chiar grevă generală.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite