Galaţi: Salariul minim în metalurgie va fi de 750 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii din acest sector industrial vor beneficia anul viitor de spor de vechime, plăţi compensatorii în caz de concediere şi de un salariu minim garantat.

După ce, timp de doi ani, angajaţii din toate unităţile metalurgice din ţară nu au avut un Contract Colectiv de Muncă la nivel de ramură, de vineri siderurgiştii vor beneficia de prevederile sociale ale unui astfel de act.

Astfel, după interminabile negocieri între sindicate şi patronate s-a stabilit ca salariul minin din acest sector să fie de 750 lei.

„Mă bucur că am reuşit să semnăm acest act, care îi va ajuta pe oameni. Din 2008,  nu am mai avut un astfel de contract”, ne-a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului „Solidaritatea” din AcelorMittal Galaţi.

O prevedere importantă din noul Contract colectiv de muncă se referă la faptul că vor fi prevăzute în continuare plăţile compensatorii în cazul unor concedieri. „Se achită trei salarii compensatorii la nivelul lunii în care s-a realizat concedierea. În contract, mai este prevăzută  şi acordarea sporului de vechime precum şi acordarea de bonusuri în cazul în care unităţile industriale vor înregistra profit”, a mai explicat Tiber.

Galaţiul este cea mai importantă unitate industrială cu profil siderurgic din ţară,  cu peste 15.000 de angajaţi. Alte unităţi din industria metalurgică sunt la Brăila şi Buzău. Toţi angajaţii acestora vor beneficia pentru un an de prevederile noului Contract Colectiv de Muncă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite