Campanie pentru sănătate/Lăsaţi copiii să meargă la sport!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Toma şi Mihai Paraschiv de la Fantezia, multipli campioni naţionali
Andreea Toma şi Mihai Paraschiv de la Fantezia, multipli campioni naţionali

Continuăm pledoaria pentru mişcare şi sănătate, invitând părinţii să-şi îndrume copiii spre sport. Adevărul de Seară vă oferă, săptămânal, informaţii utile despre cluburile sportive unde pot fi îndrumaţi cei mici.

Tot mai mulţi părinţi doresc să-şi îndrepte copiii către sport. Motivaţiile sunt multiple şi, de cele mai multe ori, cumulate. În unele cazuri, se doreşte îndrumarea celor mici spre performanţă, dar, de cele mai multe ori, doar spre mişcare pentru sănătate. Avantajele activităţilor sportive destinate celor mici nu sunt gratuite. Părinţii trebuie să bage mâna în buzunar, cheltuielile fiind diferenţiate în funcţie de sportul ales şi de clubul unde este practicat.

Dansul, un sport elitist

Pentru părinţii care aleg dansul sportiv, lucrurile sunt puţin mai complicate prinvindu-le prin prisma cheltuielilor. Trebuie achitată taxa de participare la fiecare concurs, plus taxele lunare, plus rochiile pentru fete şi costumele pentru băieţi. Dacă unul dintre copiii dansează atât la secţiunea latino-americană, cât şi la cea latino, atunci cheltuielile se dublează. Dacă se vrea perfomanţă, se mai adaugă şi costurile cantonamentelor.


Taxa lunară la cluburi variază în funcţie de nivel. La clubul Fantezia, din Galaţi, pentru cei care sunt la început, se plăteşte suma de 40 de lei, cu 10 lei mai puţin faţă de majoritatea cluburilor de profil din ţară. Pentru această taxă lunară, se oferă trei antrenamente pe săptămână, fiecare cu o durată de 90 de minte, cu instructori foarte bine pregătiţi. La atât se reduce cheltuiala părinţilor în cazul copiilor care se opresc la faza de iniţiere.

"Este extrem de benefic să fie aduşi copiii la cursurile de dans sportiv, chiar dacă nu se merge până la nivelul de performanţă. Copilul face mişcare, ceea ce este benefic pentru sănătatea acestuia, mai ales în aceste timpuri în care obezitatea în rândul celor mici a ajuns la o cotă alarmantă. Apoi, învaţă să fie mai disciplinat, este atent la detalii şi socializează", ne-a declarat Marian Adam, preşedintele clubului Fantezia.


Odată cu trecerea la dansul sportiv de performanţă, taxa creşte, ajungându-se la un maxim de 60 lei, fiind nevoie de mai multe antrenamente şi multe alte cheltuieli din partea clubului, cu sportivii respectivi.
Taxele de participare la concursuri sunt suportate tot de părinţi, taxe care sunt de minimum 80 de lei. Apoi, mai sunt cheltuielile pentru costum sau rochie, cuprinse între 100 de lei şi 1000 de euro, în funcţie de clasa sportivă la care se concurează, dar şi de fiţele părinţilor cu posibilităţi financiare. Şi încălţămintea, care să reziste pentru două-trei competiţii, costă cel puţin 50 de euro. „Noi încercăm să reducem cât mai mult aceste costuri acolo unde putem, astfel că cei mici concurează cu costumele sau rochiile care au fost folosite şi de colegii lor mai mari", a mai precizat Marian Adam.


La nivelul cel mai înalt de performanţă, apar şi cantonamentele, cu costuri suplimentare. Dacă se face pe plan local, media pentru un copil este de 200 de lei, iar dacă se pleacă şi este nevoie de transport, cazare şi masă, se ajunge între 500 şi 700 de lei, pentru un stagiu de o săptămână, totul înmulţit cu doi sau trei sau câte cantonamente se fac într-un an. „Mai reducem şi din aceste costuri, în funcţie de sponsorizările pe care reuşim să le atragem", a mai spus Marian Adam, de la Fantezia.
În total, cheltuielile unui părinte, pentru un sezon competiţional la dans sportiv, se ridică la cel puţin 5.000 de lei.


Date de contact


Părinţii care doresc să-şi îndrume copiii spre graţia dansului sportiv, pot opta pentru clubul Fantezia, mai multe detalii putând fi obţinute la numerele de telefon 0723 372 830; 0744 421 965; 0771 301 807.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite