SNIF Galaţi, din nou în executare silită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procedura de vânzare a bunurilor Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) Galaţi va fi reluată după ce justiţia a respins contestaţia la executare depusă în urmă cu aproximativ două luni.

SNIF Galaţi a ajuns în postura de a fi executată silit după ce a acumulat o datorie de 177.879 de lei către SC TCF Dab SRL din Dăbuleni, societate de prestări servicii, la care s-au adaugat în timp penalităţi de întârziere de 800.172 de lei.

Societatea din Dăbuleni a vândut creanţa către SC Ultimex Trading SRL Galaţi, firmă care este administrată de fostul director al SNIF Galaţi, Dan Masgras. Acesta ne-a declarat ieri că SNIF Galaţi a început să vândă utilajele vechi la fier vechi pentru ca ele să nu mai poată fi preluate în contul datoriei.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU STAREA ACTUALĂ A SNIF GALAŢI

"Sunt aşa grăbiţi să le taie, că nici nu au mai scos cauciucurile de pe jenţi. Am depus şi o plângere la Agenţia pentru Protecţia Mediului", susţine Dan Masgras.
Actualul director al SNIF Galaţi, Viorel Buzea, are o cu totul altă versiune asupra celor întâmplate.
"Utilajele nu mai puteau fi folosite şi am luat decizia de a le vinde la fier vechi pentru a mai recupera o parte din bani. Nu are nicio legătură cu executarea silită", a precizat Viorel Buzea.

image

Cert este că respingerea contestaţiei la executare şi reînceperea procedurilor de executare silită pune SNIF Galaţi în situaţia de a nu-şi mai putea desfăşura activitatea.

Sute de utilaje ale SNIF Galaţi vor fi scoase la licitaţie, printre acestea numărându-se excavatoare, tractoare, mijloace de transport, macarale, automacarale şi utilaje de atelier, pe care societatea le folosea printre altele şi la indiguiri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite