S-au aprobat criteriile de performanţă la societăţile edilitare. Vezi ce şi-au propus directorii în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat în cadrul şedinţei de Consiliu Local criteriile de performanţă pe care trebuie să le îndeplinească managerii societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local. Este vorba de Apaterm, Apă Canal, Administraţia Pieţelor, Societatea de Gospodărire Urbană şi Transurb.

Conform legii, directorii generali asigură conducerea operatorului economic în baza unui contract de mandat care are ca obiectiv îndeplinirea unor obiective şi criterii de performanţă aprobate de către acţionari.

Managerii societăţilor edilitare au obligaţia de a reduce creanţele şi plăţile restante, pierderile şi cheltuielile la 1000 lei venituri, un alt obiectiv fiind creşterea productivităţii muncii.

Iată ce şi-au propus directorii în 2011:

Pentru încadrarea cheltuielilor de personal, posturile eliberate pe parcursul anului 2011 se vor bloca, cu excepţia posturilor unice, care vor fi ocupate cu avizul ordonatorului principal de credite.

Faţă de indicatorii obligatorii, Apaterm şi-a propus trei indicatori specifici în plus şi anume: efectuarea reparaţiilor capitale la mijloacele fixe din domeniul public, menţinerea certificării ISO; obţinerea unui procent de 100% la încheierea contractelor cu beneficiarii de servicii, care reprezintă 60% ca procent din totalul indicatorilor de performanţă.

Apă Canal şi-a propus asigurarea continuităţii calităţii şi cantităţii serviciului, la nivelul parametrilor contractuali şi reducerea consumului specific de energie, combustibil şi materii prime pe unităţile de serviciu furnizat în raport cu anul anterior.

Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi vrea creşterea gradului de utilizare a spaţiilor comerciale şi creşterea veniturilor totale.

Transurb şi-a stabilit creşterea calităţii serviciului de tranport; certificarea coformităţii sistemului ISO, care reprezintă 40% din totalul indicatorilor de performanţă propuşi pe anul 2011.

SC Gospodărire Urbană vrea creşterea veniturilor totale şi un sistem de management al calităţii ISO.

Zona Liberă şi-a propus reducerea reducerea pierderilor din creanţe; gradul de ocupare a terenurilor; permis de acces.

Cei trei indicatori au o pondere de 40% din total.

Proiectele de hotărâre nu au fost votate de consilierii locali PDL, care au cerut o analiză a modului în care fiecare dintre directorii acestor societăţi şi-a îndeplinit criteriile stabilite pentru anul 2010.

În plus, ei şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de modul în care au fost stabilite criteriile pe anul acesta.

Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe, le-a răspuns că indicatorii respectivi sunt prevăzuţi de lege şi că unii directori au primit drept sarcină suplimentară realizarea unor indicatori specifici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite