Iată primele rezultate la Evaluarea Naţională, după soluţionarea contestaţiilor de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sfert dintre elevi au picat testele naţionale
Un sfert dintre elevi au picat testele naţionale

O parte din inspectoratele şcolare au publicat luni, pe site-ul instituţiilor, mediile finale obţinute în urma contestaţiilor la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, desfăşurată în perioada 20-22 iunie, la care au participat 220.000 de elevi.

Ministerul Educaţiei va publica pe site-ul său mediile după ce va centraliza situaţia din întreaga ţară.

Rezultatul la Evaluarea Naţională are pondere de 50% în media de admitere la liceu. Restul de 50% este reprezentat de media generală obţinută în anii de gimnazium, clasele V - VIII.

Înscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat se face fără examen, doar pe baza mediei de admitere.

VEZI AICI REZULTATELE DE LA GALAŢI

În perioada 29 iunie – 5 iulie absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi completează opţiunilor în fişele de înscriere, în 30 iunie - 6 iulie datele din fişele de înscriere sunt introduse în baza de date computerizată, în 30 iunie – 7 iulie părinţii şi candidaţii verifică fişelor editate de calculator pentru corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator. Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere/al municipiului Bucureşti, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată este 8 iulie.

Vezi aici ce subiecte s-au dat la limba română la testele naţionale

Vezi aici subiectele de la matematică pentru elevii de clasa a VIII-a

În 9 iulie baza de date este transmisă de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti, la Centrul Naţional de Admitere pentru ca în 12 iulie să aibă loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2011 inclusiv.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite