S-a dat startul reducerilor de iarnă. Atenţie la ţepele din spatele reducerilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar patru comercianţi au depus notificare la Primărie
Doar patru comercianţi au depus notificare la Primărie

Produsele pe care nu le-aţi cumpărat din cauza preţurilor prea mari, acum sunt cu până la 70% mai ieftine. Majoritatea comercianţilor vor menţine reducerile până pe 15 aprilie. Cienţii trebuie, însă, să citească cu atenţie atât vechile cât şi noile preţuri de pe etichete.

Maratonul cumpărăturilor care a început astăzi va dura până pe 15 aprilie, timp în care patronii au anunţat că vor oferi gălăţenilor promoţii cât mai atractive. Spre exemplu, pe lângă cunoscutele reduceri de preţ cuprinse între 10 şi 70%, clienţii vor putea lua două produse la preţul unuia singur sau la două cumpărate îl vor primi gratis pe al treilea. 

„Dacă până zilele trecute, o bluză costa 50 de lei, de astăzi, acelaşi produs, poate fi cumpărat la jumătate de preţ. Practic, oricine şi-a dorit în trecut o pereche de pantofi sau o hăină, dar  nu şi-a permis să o cumpere, în perioada reducerilor va avea posibilitatea să şi-o procure”, a spus Violeta Manole, vânzătoarea unui magazin de haine din Ţiglina.

Atenţie la ţepele din spatele reducerilor

Agenţia pentru Protecţia Consumatorului atrage atenţia celor împătimiţi de cumpărături şi de febra reducerilor să fie cât se poate de atenţi la ţepele de sezon. Gălăţenii trebuie să ştie că orice comerciant care anunţă o reducere de preţ are obligaţia să ţină cont ca aceasta să fie raportată la preţul de referinţă practicat, mai exact,  pe eticheta produsului trebuie să se regăsească atât preţul vechi, cât şi preţul nou, rezultat din aplicarea reducerii. Comisarii Protecţiei Consumatorului a început deja un control prin magazinele din oraş, control care se va derula până pe 25 ianuarie.

„Pentru neinformarea consumatorilor, amenda este de 1500 lei”, a declarat Gina Stanciu,comisar al Protecţiei Consumatorului Galaţi.

Nu toţi comercianţii respectă legea

Pentru a putea face vânzări cu preţ redus sub denumirea de solduri şi lichidări de stoc, firmele trebuie să anunţe Primăria cu 15 zile înainte. În realitate,  nu toţi comercianţii au respectat  această prevedere legală.

 „Punctele de lucru care au depus cereri de soldări sunt SC Donatella SRL, cu trei puncte de lucru (în Ţiglina 2, pe strada Siderurgiştilor şi pe strada Brăilei). A patra notificare este făcută de hypermarketul Real”, a spus Iulian Lungu, şeful Corpului de Control al primarului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite