S-a finalizat procedura de achiziţie a vaccinurilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile de achiziţie a vaccinurilor necesare imunizărilor care se efectuează anual, gratuit, în cadrul Calendarul Naţional de Imunizare.Numai la nivelul judeţului Galaţi, peste 2.000 de copii nu fuseseră vaccinaţi din cauza problemelor de ordin birocratic.

"Este vorba despre problemele apărute la autorizarea producătorului român de vaccin BCG, Institutul Cantacuzino, şi mai multe blocaje ale licitaţiei derulate de Ministerul Sănătăţii pentru anumite tipuri de vaccin", se arată într-un comunicat remis de Minister.

Astfel, au fost achiziţionate deja 411.000 de doze de vaccin ROR (vaccin anti- rubeolă-rujeolă-oreion), 494.000 doze de vaccin DTPa-VPI-HiB ( anti- difteriei, tetanus, poliomelită), 420.500 doze de vaccin Hepatitic B de tip pediatric ( vaccin împotriva hepatitei B), 210 000 vaccinul DTPa- vaccin pentru copii de 4 ani împotriva difterie, tetanus.

Conform oficialilor din Minister, vaccinurile vor fi livrate în mai multe tranşe, existând doze suficiente pentru a se asigura imunizările necesare atât în calendarul şcolar, cât şi a copiilor sub opt ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite