S-a înfiinţat Poliţia Locală Galaţi.O altă Mărie cu aceeaşi pălărie, dar cu noi sarcini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au adoptat transformarea Poliţiei Comunitare în Poliţia Locală. Poliţiştii locali vor primi noi atribuţiuni nu doar în domeniul asigurării liniştii şi ordinii publice ci şi în sectorul circulaţiei rutiere şi pietonale, precum şi al păstrării curăţeniei publice.

Uniforme noi

Poliţiştii locali vor avea în curând uniforme noi, dar şi o dotare ca la carte, din care nu va lipsi pistolul cu glonţ, pistolul cu muniţie neletală, bastonul cu şocuri electrice şi pulverizatorul de mână cu substanţe iritant-lacrimogene.

Atribuţiile ce le revin sunt: de a menţine ordinea şi liniştea publică, atribuţii legate de circulaţia rutieră, având dreptul să oprească în trafic conducătorii auto, controlează lucrările de construcţii, verifică pieţele agroalimentare şi au atribuţii pe linie de protecţia mediului şi evidenţa persoanelor.

"Pentru structurile nou înfiinţate în cadrul Poliţiei Locale Galaţi, respectiv serviciul disciplina în construcţii şi afişajul stradal, control activitate comercială, protecţia mediului şi evidenţa persoanelor, sunt necesare următoarele dotări: calculatoare, imprimante, aparatură foto-video, articole de mobilier, scaune, mochetă", se precizează în regulamentul aprobat de Consiliul Local.

Normă de hrană

Pe lângă drepturile salariale stabilite potrivit prevederilor legale, politistii locali beneficiază de normă de hrană în cuantum de 720 (şaptesutedouăzeci) lei, conform legislaţiei în vigoare. Toate amenzile încasate de Poliţia Locală merg direct la bugetul local.

De la bugetul local Poliţia locală va primi 6427,0 mii lei pentru cheltuieli de personal şi 650,0 mii lei pentru cheltuieli de funcţionare si obiecte de inventar.

Numărul total de salariaţi va fi de 302, dintre care 18 cu funcţii de conducere şi 284 cu funcţii de execuţie.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite