Scandal/Românii s-au bătut cu turcii la Direcţia Vamală Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turcii au încercat să fugă din ţară cu două excavatoare sechestrate, Foto: Bogdan Dimofte
Turcii au încercat să fugă din ţară cu două excavatoare sechestrate, Foto: Bogdan Dimofte

Trei reprezentanţi ai firmei Sistem Yapi şi patonul firmei Pibunni srl, Ionel Borcea, au fost ieri protegoniştii unui scandal de pomină în zona Direcţiei Vamale Galaţi.

Conflictul este unul vechi, de natură financiară. Firma Pibunni a prestat o serie de servicii pentru firma turcească, contractantă a lucrărilor ISPA la Galaţi, servicii care nu au fost plătite.

În consecinţă, Ionel Borcea a dat în judecată firma Sistem Yapi şi a obţinut instituirea sechestrului pe o parte dintre bunurile acesteia. Turcii au încercat să fugă din ţară cu două excavatoare sechestrate, Borcea a încercat să-i împiedice şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru calmarea spiritelor.
„Ionel Borcea le-a explicat jandarmilori că trei turci, angajaţi ai firmei Sistem Yapi, încearcă să scoată din ţară bunuri pentru care el are documentele legale că sunt sechestrate”,
a declarat Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Oamenii legii s-au convins că în camionele controlate, erau într-adevăr două excavatoare.

“Poliţia va investiga în continuare cauza, urmând ca în dosar să fie dată soluţia finală. Turcilor le-au fost întocmite actele premergătoare cercetării penale pentru infracţiunea de sustragere de sub sechestru”, mai spune Costin Barbu.





Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite