Risipă pe bani publici. Sală de sport mamut pentru un cătun cu 200 de case şi 1.000 de oameni GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sală de sport mamut pentru un cătun cu 200 de case şi 1.000 de oameni Foto Bogdan Dimofte
Sală de sport mamut pentru un cătun cu 200 de case şi 1.000 de oameni Foto Bogdan Dimofte

De investiţia de 2,8 milioane de lei se vor bucura 100 de elevi din satul Balinteşti. Autorităţile spun că după inaugurare ar putea să-i lase în sală şi pe băieţii din sat, la o "miuţă".

Pe drumul judeţean care uneşte oraşele Tg. Bujor şi Bereşti, undeva prin dreptul localităţii Balinteşti, se înalţă mândră o sală de sport nou-nouţă. Realizată din fondurile Ministerului Dezvoltării şi Turismului, prin Compania Naţională de Investiţii, sala de sport de la Balinteşti este fără îndoială o risipă a banului public, complet nejustificată, dată cel mai probabil drept ofrandă constructorilor care fraternizau cu puterea de la vremea respectivă. Şi vom dovedi acest lucru în cele ce urmează!

În primul rând, localitatea Balinteşti (sat component al comunei Bereşti-Meria) are doar vreo 1.000 de suflete (pe hârtie) pentru că mulţi nu mai locuiesc demult acolo. Cătunul nu are mai mult de 100-150 de case, răsfirate de-a lungul şoselei. Şcoala din sat are aproape 100 de elevi la gimnaziu şi vreo 40 de pitici la grădiniţă.

Cum satul este la 10 kilometri distanţă de centrul de comună, este clar că sala de sport va deservi doar copiii din şcoala din satul Balinteşti. În cel mai rău caz, copiii din Bereşti-Meria care vor să facă sportul în sală, pot merge la Bereşti, la câteva sute de metri de şcoala lor.

Click pe imagini pentru a vedea galeria foto

Sală de sport mamut pentru un cătun cu 200 de case şi 1.000 de oameni Foto Bogdan Dimofte

„De această sală de la Balinteşti nu se vor putea bucura nici copiii din Pleşa şi nici cei din Slivna, alte două sate componente ale comunei Bereşti Meria, aflate la şapte, respectiv cinci kilometri distanţă de centrul de comună. Este foarte greu, dacă nu imposibil să-i duce şi să-i aducem pe aceşti copii cu microbuzul doar pentru orele de sport", spune secretarul comunei, Constantin Comănescu.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite