Revista presei - Mizerie ca-n ghetou în căminele de la "Metalurgic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Galaţi
Ziare locale Galaţi

Dacă răsfoiţi ziarele de marţi din Galaţi puteţi afla despre mizeria în care trăiesc locatarii căminelor arondate Liceului Metalurgic, dar şi de protestul spontan al rudelor femeii moarte imediat după naştere

Monitorul de Galaţi scrie în ediţia de astăzi despre revolta ad-hoc de la Maternitatea Spitalului Judeţean, făcută de rudele femeii moarte după naştere.

"Surorile tinerei, Liliana şi Nicoleta Pletoianu, plângeau şi spuneau că nu e adevărat că sora lor era bolnavă de inimă, cum s-a spus. Dacă era, de ce nu a observat niciun medic dintre cei la care femeia a fost mereu? Grupul de rude a intrat la directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea, cerând numele celor care erau cu femeia când aceasta a murit. Acesta l-a chemat pe cel care face ancheta - e vorba de managerul Spitalului de Urgenţă, dr. Marin Crăciun, abia numit - care a promis că ancheta pe care o va face va fi corectă." (Maria Romaniţă)

Cotidianul Imparţial scrie despre problema care a dat peste cap traficul rutier din Galaţi - craterul de pe Faleză

"Specialiştii au stabilit că groapa de pe Faleză, din apropierea Elicei, a apărut ca urmare a dezgheţului, cantităţilor importante de precipitaţii, traficului intens, dar şi din cauza nivelului ridicat al Dunării. Toate acestea, spun specialiştii, au creat presiune în colector care a cedat şi din cauza vechimii, fiind construit înainte de anul 1900 şi care a mai suferit o avarie în 1960." (Ovidiu Matache)

În Viaţa Liberă, puteţi citi despre condiţiile mizere în care trăiesc sute de familii în fostele cămine de elevi de la Grupul Şcolar Metalurgic

"Prin uşa rămasă deschisă se iţeşte un băieţel în haine de fetiţă. Apare şi o vecină, destinatara celei de-a doua ceşti. Priviri întrebătoare. Le spun pentru ce am venit. Care e viaţa în cămin? Am deschis cutia Pandorei. Ca prin farmec, uşile se deschid şi încep să apară o mulţime de oameni nemulţumiţi şi revoltaţi. Lista cu probleme pare să fie lungă." (Roxana Artene Penciu)

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite