Revista presei: Rata şomajului a atins la Galaţi cota de 12,3%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale din Galaţi scriu astăzi despre rata şomajului, care a atins un nivel alarmant, dar şi despre legile întortocheate din învăţământ.

Pe prima pagină a Monitorului de Galaţi se poate citi despre mărţişorul de criză.

Judeţul Galaţi a înregistrat în ultimele luni un record nedorit, şi anume ocuparea lună de lună aunei poziţii fruntaşe la nivel naţional la rata şomajului şi implicit la numărul de şomeri. Acest lucru s-a întâmplat şi în cursul lunii februarie, când, potrivit situaţiei întocmite pe baza datelor centralizate la nivelul AJOFM Galaţi, judeţul Galaţi a înregistrat o rată a şomajului de 12,3%, în creştere comparativ cu luna ianuarie, când aceasta s-a ridicat la 12%, şi mult peste rata medie la nivel naţional a şomajului, care a fost de 8,3%.

În acelaşi timp, în Viaţa Liberă se scrie despre iţele încurcate din învăţământ

Câte capete, atâtea interpretări ale aplicării Legii 221/2008. Decizia Curţii Constituţionale cu privire la OUG 31 şi 41 nu aduce nimic clar. Directorii şcolilor se chinuiesc să facă slalom printre  decizii judecătoreşti, legi şi note ministerial. Profesorii au de ales între mărirea salariilor sau neplata acestora în a doua jumătate a anului.

Ziarul Imparţial scrie despre jandarmul bătăuş.

Situaţie de netolerat! Un jandarm de la Detaşamentul 4 Tecuci a bătut cu sălbăticie o elevă de liceu, în vârstă de 17 ani, originară din Matca. Adolescenta se află internată în spital, la secţia de Neurochirurgie, după ce a fost călcată în picioare de angajatul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite