Revista presei: Dunărea se umflă din nou!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Galaţi
Ziare locale Galaţi

Ziarele locale din Galaţi scriu astăzi despre pericolul ca Dunărea să-şi iasă din matcă, dar şi despre nemulţumirile salariaţilor Spitalului Judeţean legate de recalcularea lefurilor

Din cotidianul Viaţa Liberă aflăm că Dunărea se umflă din nou!

"Din nou începe Dunărea să se umfle! Faţă de ziua de duminică, luni nivelul era cu 12 cm mai mare, ajungând la cota de 340 de cm. Iar previziunile indică faptul că şi în zilele care urmează va creşte nivelul.

Totuşi, încă nu sunt motive de îngrijorare, având în vedere că, la mila 80, cota de atenţie este stabilită la 560 cm." (Maria Măndiţa)

Din Monitorul de Galaţi aflăm că angajaţii Spitalului Judeţean sunt nemulţumiţi de calculările salariale şi se pregătesc de proteste

"De ieri dimineaţă cadrele sanitare membre ale sindicatului Solidaritatea Sanitară din cadrul Spitalului de Urgenţă au început să depună contestaţii la nivelul conducerii unităţii. Oamenii cer să li se arate cum le-a fost recalculat salariul pe luna ianuarie în conformitate cu prevederile legii salarizării unice.
De fapt, măsura contestării recalculării a fost recomandată de Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România. Au fost sfătuiţi să recurgă la acest gest toţi salariaţii care au un venit mai mic decât în luna decembrie 2009, cei care nu au beneficiat de evaluare în 2009, salariaţii carora nu le-au fost incluse sporurile în salariul de bază ori nu le-au fost luate în considerare unele sporuri pe care le-au primit sau trebuiau să le primească în anul 2009." (Maria Romaniţă)

Cotidianul Imparţial scrie despre emoţiile pe care le dă pârâul Tecucel

"Câteva dopuri de gheaţă şi aluviunile acumulate în timp au făcut să crească nivelul apelor, riscând să depăşească albia pârâului. Problemele au fost constatate pe porţiunea unde lucrările au fost sistate în toamna anului trecut. Semnalul de alarmă obliga constructorul să reia cât mai curând lucrările de reabilitare a Tecucelului.
Aseară, timp de câteva ore reprezentanţii serviciilor pentru situaţii de urgenţă s-au luptat cu sloiurile de gheaţă, iar în jurul orelor 22, după trei ore de intervenţii, pericolul a fost îndepărtat." (Iulieta Groza)

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite