Reţele de acces radio şi internet în zona portului Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a semnat un parteneriat cu  municipiul Galaţi  în vederea împlementarii unui proiect finanţat din fonduri  europene care îşi propune crearea unei platforme pentru informaţiile RIS  în special pentru navigatorii din zona portului Galaţi.

Odată implementată, reţeaua de acces radio va constitui un suport de comunicaţii pentru accesul public la diverse servicii.

În zona portului Galaţi este vizată acoperirea radio a şenalului navigabil între Km 156 şi Mm 80 + 800. Implicit, se asigură acoperirea radio şi pe Faleza Dunării corespunzătoare acestui segment.

Pentru realizarea unei acoperiri cât mai bune, este necesară instalarea unor echipamente punct de acces ( AP), de-a lungul segmentului vizat, la distanţe de aproximativ 1.000 metri între ele.

În studiul preliminar, au fost identificate şapte amplasamente care corespund condiţiilor specifice de instalare a punctelor de acces (distanţa mică şi vizibilitate directă spre şenalul navigabil).

Două amplasamente se află pe domeniul public, în administrarea Primăriei Galaţi, respectiv pontonul  pentru ambarcaţiuni de agrement şi un amplasament de pe faleza inferioară, în apropiere de statuia “Confluenţe”. Totodată Primăria municipiului Galaţi va crea o pagină de acces internet  gratuit pentru cetăţenii aflaţi în zona de acţiune a sistemului.

Contribuţia Administraţia Fluvială a Dunării de Jos constă în punerea la dispoziţie a locaţiilor: dana AFDJ, sediul AFDJ ponton AFDJ, realizarea interfeţei informatice RIS pentru navigatori  precum şi întreţinerea sistemului.

Proiectul de hotărâre a primit votul aleşilor locali.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite