VIDEO/O reţea de contrabandişti, din care făcea parte şi un poliţist de frontieră a fost distrusă în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la SPF Vicov, judeţul Suceava a fost  complice în toată acţiunea. În prezent, poliţiştii au emis 12 mandate de aducere suspecţii fiind acum audiaţi de procurorii suceveni.Pentru distrugerea reţelei au avut loc descinderi în Galaţi şi în Suceava

O reţea de 19 suceveni care făceau contrabandă cu ţigări au fost prinşi astăzi de poliţiştii din cadrul BCCO Suceava sub coordonarea prim procurorului DIICOT. Povestea începe încă din luna februarie când doi dintre contrabandişti încercau să îşi extindă reţeaua.

Astăzi, poliţişti din cadrul BCCO Suceava au făcut 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava şi Galaţi şi au fost puse în executare 12 mandate de aducere.

Poliţiştii au ţinut sub observaţie  grupul infracţional format din trei bărbaţi, care se ocupau de contrabandă de ţigări încă din luna februarie. Aceştia acţionau pe raza satului Negostina, comuna Bălcăuţi, iar în luna mai, unul dintre aceştia a încercat să lărgească grupul.

image

Încercarea a eşuat însă, persoanele care au fost cooptate de către aceasta au pus bazele unui alt grup infracţional organizat. Membrii acestei reţele au fost sprijiniţi în toată activitatea lor de un poliţist de frontieră de la SPF Vicov.

“Doru D. în cadrul exercitării atribuţiunilor de serviciu, lua la cunoştinţă despre amplasarea mijloacelor tehnice de supraveghere pe timp de noapte cât şi a patrulelor din zona de frontieră verde adiacentă localităţilor Bilca – Frătăuţii Noi, jud. Suceava şi îi informa pe membrii grupării infracţionale despre aceste aspecte pentru a nu fi depistaţi în timpul actelor de contrabandă”, a explicat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Astfel, membrii grupării au reuşit în perioada, iunie-noiembrei 2010, să treacă fraudulos graniţa de 10 ori mai multe cantităţi de ţigări de contrabandă din care, peste 380.000 de ţigări (19.256 de pachete) fiind confiscate de poliţişti.

image

În urma percheziţiilor efectuate astăzi poliţiştii au mai confiscat 151.480 de ţigări de contrabandă, 9.920 de euro, 44.345 lei, 3 autoturisme, 42 de telefoane mobile, 29 de cartele de telefonie mobilă şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

“Cercetările au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi cu sprijinul tehnic la Serviciului Supravegheri Operative şi Investigaţii Suceava, Serviciul Operaţiuni Speciale Suceava, SRI Direcţia Judeţeană Suceava şi Botoşani”, a declarat Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite